Veselie, culoare și dans. Sute de copii din Fălticeni au petrecut Ziua Copilului în Parcurile Prefecturii și Nada FlorilorLocal

Veselie, culoare și dans. Sute de copii din Fălticeni au petrecut Ziua Copilului în Parcurile Prefecturii și Nada Florilor

       Accesări: 1369

Vara începe cu sărbătoarea sufletelor candide. 1 Iunie este Ziua Copilului, care generează mari bucurii, nu doar pentru cei mici, ci și pentru cei mari. Pentru aceștia, Primăria și Consiliul Local Fălticeni au organizat câteva activități distractive și creative.

Numeroși copii au sosit în Parcul Prefecturii, pentru a petrece câteva ore în aer liber.

Persoanaje din desene animate s-au întâlnit cu cei mici, dar și personaje din filme, precum Superman.

Voluntarii organizație locale „Aripi în Europa” au pregătit numeroase jocuri potrivite pentru copiii de toate vârstele.

Atmosfera de bucurie s-a transpus și prin dans și muzică, pe spațiile verzi ale parcului, copiii fiind invitați să facă mișcare pe ritmurile unor melodii celebre.

Locul de joacă a fost plin de copii la fel și pe alei. Sărbătoriții zilei au desenat cu cretă pe asfalt, în timp ce alții au pictat pe foi, alături de părinți, în mici ateliere organizate în aer liber.

Foarte îndrăgite de copii, picturile pe față au atras numeroși doritori.

Tineri și tinere de liceu i-au colorat pe copii, la propriu, pe chipuri fiind desenate, după preferință, curcubeie, flori, steluțe sau animăluțe.

Într-un alt loc din parc, voluntarii au pictat palme, imprimate apoi pe foi mari de hârtie, unde părinții au scris numele copiilor.

Toți cei prezenți au primit cadouri dulci din partea organizatorilor.

Tot de 1 Iunie s-au desfășurat competiții sportive pe Stadionul „Constantin Jamaischi”, între echipele de fotbal ale juniorilor din oraș.

Activități au fost organizate și la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” unde au avut loc un atelier de lectură și o expoziție de carte pentru copii.

De la ora 15 s-au desfășurat activități artistice la Amfiteatrul din Parcul „Nada Florilor”, cu grupuri de copii de la școlile fălticenene.

ȘTIRI