Val de rețineri efectuate de polițiștii din Fălticeni. Cinci șoferi aflați sub influența alcoolului au ajuns în arestul IPJLocal

Val de rețineri efectuate de polițiștii din Fălticeni. Cinci șoferi aflați sub influența alcoolului au ajuns în arestul IPJ

       Accesări: 649

Lege aplicată cu strictețe și fără excepție. Infracțiunile care au la bază consumul de alcool sunt „taxate” fără preget de agenții Poliției Rutiere Fălticeni. Aceștia au întocmit în ultimele zile dosare penale pe bandă rulantă, după ce mai mulți șoferi au fost depistați băuți la volan.

Nu mai puțin de cinci conducători auto au fost reținuți în decurs de 11 zile, mai exact în perioada 7 – 18 martie.

Aceștia au fost încătușați și escortați de polițiștii fălticeneni, care i-au trimis în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Șoferii au fost depistați cu alcoolemii în sânge foarte ridicate.

De la începutul anului și până acum au fost reținuți și trimiși în arest șase conducători auto, pentru doi dintre aceștia fiind dispusă măsura arestării preventive, iar pentru ceilalți patru controlul judiciar.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Polițiștii au reținut și trimis în arest un alt șofer pe 11 martie.

Este conducătorul auto din Leucușești care, pe 9 martie, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu moartea unei femei. După producerea accidentului, acesta a părăsit locul faptei. Aflat la volanul autoturismului, el a acroșat un autovehicul parcat pe marginea drumului, ulterior fiind identificat şi blocat în trafic de polițiști.

În urma prelevării probelor biologice, la unitatea medicală, valoarea alcoolemiei în sânge s-a ridicat la 2,33 g/l.

Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a propus luarea măsurii arestării preventive.

Un șofer, depistat pe 29 februarie, în zona Fălticeni, sub influența alcoolului, a fost reținut de polițiști, pe data de 7 martie.

Acesta conducea pe drumurile publice un autovehicul, având alcoolemia în sânge de 2,77 g/l.

La data de 8 martie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar.

Pe data de 11 martie, un alt șofer a petrecut 24 de ore în arestul IPJ.

El a condus pe 10 martie, în jurul orei 3:30, un autovehicul, având alcoolemia peste limita legală, de 2,23 g/l alcool pur în sânge, fiind implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale și rănirea unui bărbat (leziuni ușoare), pasager în autoturism.

Un alt caz este cel al unui bărbat din comuna Mălini, reținut pentru 24 ore și trimis în arestul IPJ Suceava, după ce polițiștii au întocmit un dosar penal cu mai multe infracțiuni în cuprinsul acestuia.

Bărbatul conducea, la data de 22 februarie, un motociclu pe DC 15, deplasându-se pe raza localității Suha, unde a pierdut controlul vehiculului, după care s-a răsturnat în șanț. În urma accidentului, conducătorul s-a rănit.

În urma verificărilor, agenții au stabilit că mopedul nu este înmatriculat, iar bărbatul nu posedă permis auto.

Testat cu etilometrul, aparatul a indicat valoarea de 1,07 mg/l în aerul pur expirat, iar după prelevarea probelor biologice, la spital, valoarea alcoolemiei s-a ridicat la 2,16 g/l alcool pur în sânge.

Pe data de 13 martie, polițiștii l-au reținut și trimis pe conducătorul din Mălini, pentru 24 de ore, în arestul IPJ Suceava.

În ziua următoare, judecătorul de drepturi şi libertăţi, din cadrul Judecătoriei Fălticeni, a admis propunerea înaintată de procuror, dispunând, în acest sens, arestarea preventivă pentru 30 zile.

Polițiștii Compartimentului Rutier au reținut și trimis în arest, pentru 24 de ore, un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, din comuna Horodniceni.

Acesta, la data de 9 martie, în jurul orei 17, fără să posede permis auto pentru nicio categorie de vehicule, conducea un moped confecționat artizanal, neînmatriculat, ce se deplasa pe raza satului Mihăiești.

În timp ce conducea, el a pierdut controlul și s-a răsturnat pe carosabil. în urma evenimentului rutier, bărbatul și s-a autoaccidentat.

După prelevarea probelor biologice la spital, valoarea alcoolemiei s-a ridicat la 2,20 g/l alcool pur în sânge.

Polițiștii de la Rutieră l-au reținut și trimis în arest pe data de 18 martie, iar în ziua următoare, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura controlului judiciar.

Foto: Freepik

ȘTIRI