Val de amenzi pentru încălcarea Ordonanțelor Militare. Printre cei sancționați sunt și fălticeneniLocal

Val de amenzi pentru încălcarea Ordonanțelor Militare. Printre cei sancționați sunt și fălticeneni

       Accesări: 4238

Restricțiile din perioada pandemiei sunt tot mai des ignorate. Numeroși fălticeneni au fost sancționați pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare, cu amenzi consistente. Aceștia fie nu au declarații pe propria răspundere, fie sunt completate corect, dar scopul ieșirii este altul.

Spre exemplu, unii care au notat la motivul deplasării, asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor, au fost depistați că au cumpărat, de fapt, doar un pachet țigări sau câteva sticle de băuturi alcoolice.

Sunt și cazuri în care polițiștii fălticeneni au găsit persoane cu declarații cu dată expirată sau localnici care nu aveau declarație.

Patrule de la Poliția Municipală și Locală din Fălticeni fac verificări zilnic pe principalele artere ale orașului pentru a vedea cât de bine sunt respectate Ordonanțele Militare de către localnici.

Controale se fac și în traficul rutier.

Acestea se desfășoară atât pe raza municipiului Fălticeni, cât și în zona localităților, Drăgușeni, Dolhasca și, până nu de mult, la Spătărești, unde au fost instituite filtre de oamenii legii.

Zeci de amenzi au fost aplicate și șoferilor.

Numai în ultimele 24 de ore, la nivel județean, au fost depistate peste persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care au fost constatate și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale în valoare totală de 134.500 lei.

Pentru menținerea ordinii și siguranței au fost organizate 250 de patrule.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 541 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate și aplicate 94 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 170.000 lei.

Oamenii legii au consemnat pe raza județului Suceava șapte de infracțiuni din care trei de zădărnicirea combaterii bolilor, două pentru fals în declarații și două alte infracțiuni. Sunt cercetate șase persoane.

În aceleași context al misiunilor specifice din perioada stării de urgență, polițiștii au depistat peste 100 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Valoarea amenzilor aplicate în ultimele 24 de ore, în județul Suceava, pentru încălcarea Ordonanțelor Militare, este de peste 134.000 de lei.

ȘTIRI