Accesări: 3174

Condusul sub influența alcoolului este un fenomen greu de stopat. Zona Fălticeni este campioană numărul de șoferi depistați băuți, mai multe flagrante fiind înregistrate în lunile noiembrie și decembrie ale anului trecut, dar și în această lună. Două cazuri recente se detașează de toate celelalte prin faptul că autorii faptelor au vrut să scape de brațul legii, după socoteli pe care, cel mai probabil, credeau că le va ieși.

Dorind să scape de polițiști, șoferii au fost urmăriți și blocați în trafic.

Protagoniștii sunt doi bărbați din comunele Bogdănești și Râșca.

Duminică seara, pe 22 ianuarie, în jurul orei 19, polițiștii din cadrul SPR Vadu Moldovei au depistat în trafic o autoutilitară ce se deplasa pe raza comunei Râșca.

Echipajul se afla în exercitarea serviciului de patrulare pe DJ 155A, iar agenții au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare acustice și luminoase de oprire, moment în care conducătorul autoutilitarei a oprit vehiculul.

Numai că șoferul s-a răzgândit, a deschis portiera din partea dreaptă și a încercat să fugă de la fața locului.

Polițiștii au plecat în urmărirea acestuia, l-au ajuns și l-au imobilizat.

Șoferul este un bărbat de 27 ani, domiciliat în satul Slătioara, din comuna Râșca.

Conducătorul auto a declarat faptul că nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule și fiind efectuate verificări în baza de date s-a stabilit faptul că acest lucru se confirmă.

Acesta emana halenă alcoolică, iar agenții l-au testarea cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la spitalul din Fălticeni, unde i s-au recoltat probe biologice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” ce va fi soluționat procedural de lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Râșca.


Al doilea caz este cel luni, 23 ianuarie, când, la ora 00.55, patrula din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, aflându-se în cadrul unei acțiuni pe linie de alcool a efectuat semnal regulamentar de oprire, fiind folosite semnalele acustice și luminoase din dotarea autospecialei de serviciu, autoturismului care circula din sens opus pe un drum comunal din satul Buda, comuna Râșca.

La vederea echipajului de poliție, șoferul, a mărit viteza de deplasare, refuzând să oprească la semnalele agenților de poliție.

Agenții au pornit în urmărirea acestuia, iar după aproximativ patru kilometri autoturismul Audi, condus de tânăr de 24 de ani, a fost blocat.

Din cercetări s-a stabilit faptul că la volan se afla un bărbat din comuna Bogdănești.

Și acesta emana halenă alcoolică, iar oamenii legii l-au testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” ce va fi soluționat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni de către lucrătorii Compartimentului Rutier Fălticeni.

ȘTIRI