Accesări: 755

Elevii și profesorii pot sta fără griji. Școlile din zona Fălticeni și din restul județului își continuă activitatea cu prezență fizică și în următoarele zile. Noua condiție pentru ca unitățile de învățământ să treacă la sistemul de predare de la distanță (online) este legată gradul de ocupare al paturilor alocate, la nivel de județ, bolnavilor de coronavirus.

Dacă gradul de ocupare atinge 75%, atunci școlile, grădinițele și colegiile din tot județul își suspendă cursurile cu prezență fizică, până când acest procentaj coboară sub cifra menționată.

Gradul de ocupare al paturilor destinate pacienților COVID în județul Suceava este în prezent, data de 3 februarie, de 53,67%. Procentul este actualizat în fiecare joi și este anunțat oficial de Ministerul Sănătății.

La nivel național, județul Suceava se clasifică pe locul 11, în privința ratei de ocupare a paturilor din sectorul COVID.

Județul nostru este devansat la nivel regional de județele Vaslui (67,73%), Botoșani (65,15%), Iași (59,42%) și Bacău (57,46%).

La nivelul Spitalului Municipal Fălticeni gradul de ocupare al paturilor în zona COVID este de 60%, însă acesta nu influențează funcționarea școlilor. Numărul persoanelor diagnosticate și internate în unitatea medicală este de 57, dintre care 50 de adulți și 7 copii.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu noul coronavirus în spitalele din județul Suceava este de 467, dintre care 33 sunt copii.

În zona Fălticeni sunt raportate peste 600 de cazuri active, nivelul infectărilor fiind în scădere. Incidența este 7,01 la mia de locuitori, iar în Fălticeni de 15,19 la mia de locuitori.

ȘTIRI