Un tânăr băut din Slatina s-a izbit cu mașina într-un biciclist și l-a proiectat la 20 de metri într-un șanțRural

Un tânăr băut din Slatina s-a izbit cu mașina într-un biciclist și l-a proiectat la 20 de metri într-un șanț

       Accesări: 8459

Una dintre principalele surse cauzatoare de accidente este condusul sub influența băuturilor alcoolice. La acest capitol, zona Fălticeni stă, din păcate, foarte bine. Deși s-au produs atâtea incidente rutiere, cu urmări grave sau fatale, conducătorii auto continuă să ignore legea, faptul că devin pericol public și că riscă să facă sau devină victimă.

Un astfel de caz s-a petrecut sâmbătă pe raza comunei Mălini.

După ce a consumat băuturi alcoolice, un tânăr din comuna Slatina s-a suit într-un automobil Opel Astra, iar în drum spre casă a lovit un biciclist care se deplasa regulamentar.

Pe bicicletă se afla un minor, în vârstă de 15 ani, din satul Pâraie.

Atât biciclistul cât și mașina se deplasau pe același sens de mers, dinspre Mălini spre Slatina. Șoferul băut l-a lovit în plin, cu partea frontală a mașinii în roata spate a bicicletei.

Impactul a fost atât de puternic încât minorul aflat pe bicicletă a fost proiectat, prin aer, într-un șanț. Polițiștii spun că biciclistul zăcea la aproximativ 20 de metri de locul unde s-a produs accidentul.

Victima a suferit leziuni în zona capului și picioarelor.

Un echipaj al Ambulanței Fălticeni l-a transportat pe minorul rănit în stare gravă.

Accidentul s-a petrecut pe DJ 209 A, pe raza satului Pâraie din comuna Mălini.

Polițiștii l-au testat pe tânărul de 25 ani, din comuna Slatina, cu etilotestul. Șoferul avea o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii l-au însoțit pe șofer la spital pentru ca medicii să-i preleveze probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Autorul accidentului s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI