Un nou șantier în Fălticeni. Au început lucrările la blocul ANL pentru medicii tineri. Proiectul va fi finalizat în 12 luniLocal

Un nou șantier în Fălticeni. Au început lucrările la blocul ANL pentru medicii tineri. Proiectul va fi finalizat în 12 luni

       Accesări: 2864

Șantier nou și proiect nou la nivel local. Au început lucrările la blocul ANL destinat specialiștilor din sănătate. Este primul proiect de acest gen în municipiul Fălticeni și al doilea din județul Suceava.

Lucrările au demarat miercuri, 22 martie, cu excavarea pământului pentru fundația clădirii.

Aici urmează să fie amplasați zeci de piloni forați, înaintea ca structura de rezistență să fie amenajată.

Noul bloc ANL pentru medicii tineri este construit pe strada Armatei, lângă sediul APIA, pe fostul teren de sport al Școlii Generale nr.4.

Din vara acestui an aici va fi ridicat un alt bloc, ultra-eficient energetic, cu tehnologii pentru captarea și utilizarea energiei solare, altă premieră pentru municipiul Fălticeni, destinat familiilor tinere.

Codrin Benta

Locuințe spațioase pentru medici

Autoritățile locale au predat amplasamentul pe data de 6 martie, în prezența constructorului și reprezentantului ANL.

Noul bloc pentru specialiștii din sănătate va avea trei nivele și 950 de metri pătrați.

Investiția este cifrată la aproximativ 7 milioane de lei.

Agenția Națională pentru Locuințe finanțează întregul proiect, cu excepția cheltuielilor legate de rețelelor de utilități (apă, canalizare, energie, gaz), ce revin în sarcina autorităților locale.

Termenul de finalizare al obiectivului este de 12 luni, însă constructorul, un agent economic din județul Neamț, vrea să predea cheile locuințelor în toamna acestui an.

Constructorul și-a propus să predea obiectivul, către ANL, înainte de termen, în toamna acestui an.

Blocul va dispune de spații pentru depozitare la subsol și locuri de parcare. În preajma acestuia vor fi amenajate spații verzi și noi căi de acces pentru autoturisme și pietoni.

Vor fi 12 apartamente, fiecare cu câte trei camere, confort ridicat.

Clădirea, unde chiriași vor fi tinerii specialiști în medicină, este realizată după un proiect al Agenției Naționale pentru Locuințe.

ȘTIRI