Accesări: 1468

Consum de alcool și gelozie. Acestea sunt două dintre condițiile care favorizează apariția actelor de violență în familie. Un astfel de caz s-a produs în comuna Vulturești, iar oamenii legii au arătat toleranță zero față de agresor.

Agenții SPR 12 Preutești au fost sesizați despre fapta petrecută, de către victimă, o femeie de 62 de ani din comuna Vulturești.

Ea a depus o plângere la poliție în care a declarat că a fost lovită de către soțul său.

Oamenii legii au stabilit în urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, bărbatul, în vârstă de 61 de ani, și-a agresat fizic soția, miercuri seara, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a geloziei.

Victima a depus plângere penală împotriva soțului său privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie și a solicitat emiterea unui ordin de protecție cu caracter provizoriu față de acesta.

Codrin Benta

Polițiștii au întocmit formularul de evaluare al riscului, reieșind faptul că există risc iminent.

Ordinul de protecție cu caracter provizoriu a fost emis din data de 12 august 2021 și își va produce efectul până la data de 16 august 2021.

Agenții SPR Preutești au întocmit dosar penal privind infracţiunea de „violenţă în familie”.

Prin ordinul de protecţie provizoriu emis de polițist se dispun, pentru o perioadă de cinci zile, una ori mai multe măsuri de protecţie:

  • evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;

-reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună, după evacuarea agresorului;

  • obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
  • obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.

Ordinul de protecţie provizoriu cuprinde şi menţiunea că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

ȘTIRI