Tânărul Andrei Munteanu lansează noua melodie „Lume dragă-ți mulțumesc“. Cântec dedicat iubitorilor folcloruluiDiverse

Tânărul Andrei Munteanu lansează noua melodie „Lume dragă-ți mulțumesc“. Cântec dedicat iubitorilor folclorului

       Accesări: 1898

Arealul muzicii populare este mereu îmbogățit cu noi și noi cântece. Una dintre cele mai proaspete apariții în domeniu aparține interpretului Andrei Munteanu, un tânăr aflat pe calea afirmării. Cântecul se numește „Lume dragă-ți mulțumesc“ și a luat naștere din dorința de a mulțumi tuturor oamenilor ce îi îndrăgesc vocea, registrul melodic și, în egală, măsură este dedicat celor care iubesc folclorul.

Tânărul solist prezintă acum o nouă compoziție proprie, de această dată versurile, cât și linia melodică fiind compuse chiar de el. Este un moment important în cariera lui, un urcuș firesc pentru cei care au talent, voință și drag de frumos.

Piesa și videoclipul acesteia au fost lansate pe 8 septembrie, dată la care Andrei Munteanu își sărbătorește și ziua de naștere.

Originar din comuna Boroaia, interpretul duce mai departe tradițiile și muzica populară autentică, iar prin cântecele lui vrea să bucure sufletul oricărui ascultător.

„Sunt bucuros fiindcă lumea apreciază muzica populară și fiindcă, astfel, tradițiile nu se pierd. Mă înclin în fața dumneavoastră, oameni frumoși, pentru dragostea pe care o aveți pentru folclor.

Acest nou cântec al meu vă este dedicat!”, a declarat tânărul solist.

Muzica este pentru mine este un mod de a-mi exprima sentimentele.

Îmi place foarte mult tot ceea ce ține de sfera muzicii, de aceea vreau să aduc mereu noutăți muzicale frumoase și vreau prin ca acestea să ajung la sufletele celor ce mă apreciază!”

Andrei Munteanu a pășit pe drumul cântecului pe când avea cinci ani.

Pas cu pas și-a urmat visul, acela de a fi pe scenă, de a cânta oamenilor dragi și de a-i încânta pe toți cei care iubesc muzica și portul popular. Cu ajutorul unor profesori deosebiți, care i-au pus talentul în valoare, solistul boroian este deja un tânăr apreciat.

Profesorul și interpretul Marius Dochița, coordonatorul Grupului vocal al Școlii „Vasile Tomegea” Boroaia, grup din care Andrei Munteanu a făcut parte, i-a deschis drumul spre muzica populară, dragostea pentru cântecul autentic românesc fiind sădită, mai apoi, de profesoara interpretă Maria Tanasă, cea care a contribuit în cea mai mare parte la formarea solistului.

Andrei Munteanu este absolvent al Școlii de Arte „Ion Irimescu” Suceava, până acum el reușind să lanseze alte două melodii proprii: ,,Pi sub nor” și „Asta-i hora ce mi-i dragă”.

Toamna aceasta va fi una rodnică pentru tânărul solist din Boroaia.

Printre viitoarele apariții muzicale vor fi și câteva duete, alături de interpreți apreciați, iar Andrei Munteanu este convins că va aduce voie bună tuturor celor care îl asculta și îl îndrăgesc.

Tradițiile, muzica populară, portul popular și satul românesc sunt câteva dintre reperele valorice ale interpretului Andrei Munteanu.

El este disponibil pentru programe muzicale, în cadrul oricăror evenimente private sau manifestări oficiale organizate în scop festiv. Cei care îi apreciază muzica, îl pot urmări pe canalul Andrei Munteanu.

ȘTIRI