Tamponare în lanț pe raza comunei Bunești. Cinci autoturisme s-au ciocnit. Polițiștii fălticeneni au împărțit sancțiuniRural

Tamponare în lanț pe raza comunei Bunești. Cinci autoturisme s-au ciocnit. Polițiștii fălticeneni au împărțit sancțiuni

       Accesări: 2311

Nicio zi fără incidente în traficul auto. Zona Fălticeni este zonă roșie în privința evenimentelor și accidentelor rutiere. Conduita preventivă și prevederile legislației sunt adeseori ignorate, iar consecințele, sub forma unor pagube materiale, sau, din păcate, cu efecte asupra vieților omenești, nu încetează să apară.

Vinerea trecută, la orele dimineții, cinci autoturisme s-au tamponat în lanț pe raza comunei Bunești.

Carambolul putea fi evitat, dacă patru dintre șoferi ar fi păstrat distanța suficientă în mers.

Cel puțin așa spun polițiștii Compartimentului Rutier Fălticeni, care au efectuat cercetări în acest caz.

Șoferul unei autoturism Dacia Logan, un localnic, oprise pe DN 2, regulamentar, cu semnalizarea pornită, la ieșirea din Bunești spre Cumpărătura, pentru a intra în curtea propriei gospodăriei.

Codrin Benta

În spatele mașinii s-a izbit un autoturism Mercedes, condus de un șofer de Ucraina, după care au intrat pe rând, unul în spatele altuia, un autoturism Volkswagen, condus de o femeie din comuna Mălini, apoi un autoturism Nissan, condus de un bărbat din Hârtop, lovit de un autoturism Volkswagen, condus de un tânăr din Râșca.

Din fericire, nu au fost răniți.

Șoferii și autoturismele implicate în tamponare au fost verificate de către agenții Compartimentului Rutier Rutier.

Vehiculele aveau asigurare RCA și ITP valabile.

În urma coliziunii în lanț s-au înregistrat pagube materiale.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele indicate fiind negative.

Polițiștii au aplicat patru sancțiuni contravenționale pentru nepăstrarea unei distanțe suficiente în timpul deplasării.

Agenții Poliției Rutiere recomandă șoferilor să aibă în vizor conduita preventivă, atunci când se circulă în coloană și să păstreze distanțe corespunzătoare care să le permită frânarea în siguranță.

ȘTIRI