Eleva fălticeneancă Alexia Ariton s-a întors cu experiențe pozitive și cu medalia Olimpiadei Naționale de MeseriiEducație

Eleva fălticeneancă Alexia Ariton s-a întors cu experiențe pozitive și cu medalia Olimpiadei Naționale de Meserii

       Accesări: 1415

Prezență încununată cu succes și prestigiu. Alexa Ariton și-a încheiat parcursul la competiția celor mai pricepuți tineri care se pregătesc să-și aleagă viitoarea lor carieră. Eleva din Fălticeni s-a întors medaliată de la Olimpiada Națională de Meserii din Belgia denumită și WorldSkills Belgium Startech’s Days.

Concursul, de nivel internațional, s-a desfășurat zilele acestea, în perioada 16-21 noiembrie, pe mai multe secțiuni.

Evenimentul, unul de anvergură, a reunit peste 160 experți și peste 180 de competitori.

Olimpiada Națională de Meserii este rampa de lansare spre viitor, pentru tinerii cu abilități deosebite, un eveniment complet și complex la care au fost prezenți mii de vizitatori.

Alexia Ariton, elevă la Colegiul „Vasile Lovinescu”, a reprezentat România la secțiunea „Brutărie”.

„Participarea Alexiei Ariton la competiția internațională WorldSkills Belgium Startech’s Days 2024, în urma calificării obținute la nivel național, reprezintă o confirmare a calității educației oferite de Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni.”, ne-a declarat Cristi Acatrinei, directorul colegiului. „Rezultatele ei deosebite sunt rodul pasiunii și dedicării personale, dar și al pregătirii temeinice asigurate de profesorii noștri de la specializarea Tehnician în industrie alimentară, o specializare care pune accent pe dezvoltarea competențelor practice și teoretice. Suntem recunoscători cadrelor didactice care au sprijinit-o pe Alexia în această călătorie și mândri că putem contribui la formarea unor tineri atât de talentați. Felicitări, Alexia!

Competitorii au avut de parcurs cinci etape în care și-au pus la încercare talentul, creativitatea și măiestria făurind pâine nutrițională, baghetă și pâine cu maia, brioșă împletită și un produs de patiserie.

Talentul tinerei din Fălticeni s-a văzut în măiestria cu care și-a plămădit fiecare produs în parte, ea demonstrând că provine dintr-un colegiu unde dimensiunea vocațională și pregătite sunt la nivel înalt.

Pentru acest concurs internațional, eleva Colegiului „Vasile Lovinescu” s-a pregătit intens alături profesorul inginer Monica Crețu, un cadru didactic remarcabil, care le insuflă tinerilor nu doar pachetul de cunoștințe, ci și motivația și încrederea necesară.

Tinerii români au participat la competiția de antrenament din cadrul Competiției Internaționale, la secțiunile Brutărie, Coafor, Dezvoltare Web, Gastronomie, Tehnologie Auto și Restaurant, secțiuni care încurajează învățarea reciprocă și schimbul de bune practici între țări.

Împletite cu ambiția, talentul și pasiunea adolescentei, abilitățile Alexei au pus pe masa de lucru, în atenția juriului, tot ceea ce pot face două mâini dibace ale unei tinere brutărese.

Drumul până la Olimpiada Națională de Meserii n-a fost deloc simplu.

Alexia Ariton s-a calificat la acest prestigios concurs, după finala Concursului Național „WorldSkills România”.

Anterior acestei reușite, eleva din Fălticeni s-a remarcat, anul trecut, la Concursul European de Analiză Senzorială penntru Produsele Lactate, desfășurat în Franța, unde s-a clasat, alături echipa Colegiului „Vasile Lovinescu”, pe locul al treilea la produsul lapte de consum.

Adolescenta mai are, de asemenea, și alte participări la competiții din domeniul industriei alimentare, cu rezultate notabile, unde și-a conturat experiența competițională.

Monica Crețu, profesoara care i-a deschis drumul spre competițiile vocaționale, este mândră de reușitele Alexiei Ariton care, astfel, aduce un plus de prestigiu Colegiului „Vasile Lovinescu”, un plus de imagine orașului natal, Fălticeni, dar și României.

La finalul acestei competiții internaționale, Alexia Ariton, unul dintre cei peste 180 de tineri competitori prezenți la ediția 2024, a fost medaliată de organizatori, alături de ceilalți tineri participanți la Olimpiada Națională de Meserii, tineri din Belgia, Danemarca, Luxemburg, Slovenia, Ungaria și România.

ȘTIRI