Tagma doctorilor din Fălticeni este în doliu. Medicul dermatolog Angelica Firică s-a stins fulgerător din viațăLocal

Tagma doctorilor din Fălticeni este în doliu. Medicul dermatolog Angelica Firică s-a stins fulgerător din viață

       Accesări: 14347

Doctorii fălticeneni sunt în doliu. Apreciata doctoriță Angelica Firică nu mai este printre noi. A murit acasă la ea. S-a întâmplat azi, 10 aprilie, imediat după miezul nopții, în jurul orei 00:10.

Vestea morții fulgerătoare i-a șocat pe toți cei care au cunoscut-o ca om și medic dermatolog, unii dintre aceștia pacienți și foști colegi de serviciu care au revăzut-o cu câteva doar ore înainte ca distinsa doctoriță să treacă la cele veșnice.

Angelica Firică lasă în urmă doi copii, Ioana și Tudor, nepoți, o familie frumoasă construită pe aceleași principii sănătoase pe care le-a urmat în viață și în nobila ei meserie timp de mai bine de 30 de ani.

Avea 64 de ani, era plină de viață, activă în profesia de care s-a îndrăgostit, și nimic nu prevestea că avea să moară.

Foștii colegi de serviciu, prietenii și pacienții doctoriței transmit pe această cale sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Codrin Benta

Angela Firică este originară din Fălticeni și provine dintr-o familie în care părinții și-au lăsat amprenta printr-o educație aleasă, tatăl ei fiind Procuror general în județul Botoșani.

S-a născut pe 23 iunie 1959, fiind singurul copil al familiei Firică.

Copilăria și adolescența vor fi un periplu prin Fălticeni, Vatra Dornei și Dorohoi, iar în orașul botoșănean va face și studiile necesare devenirii.

După absolvirea Bacalaureatului își îndreaptă atenția spre medicină.

La jumătatea anilor 80 încheie studiile superioare la Facultatea de Medicină din Iași, fiind repartizată în zona Fălticeni.

Profesează la început de carieră, în 1985-1986 la Dispensarul uman din comuna Horodniceni, apoi se va transfera la Fălticeni după ce primește un post la Policlinica din Fălticeni.

Timp de mai bine de două decenii își leagă destinul de Spitalul Orășenesc Fălticeni, unde își va desăvârși actul medical.

Competențele și calitățile ei, recunoscute prin aprecierile colegilor, cât și pacienților, medicul specialist Angelica Firică este numită medic coordonator al Compartimentului Dermato-venerologie al spitalului.

Urcă profesional pe următoarea treaptă, devenind medic primar în cadrul aceleiași unități medicale.

La spitalul din Fălticeni va activa între anii 1992 și 2017.

Din anul 2017 deschide propriul cabinet în Fălticeni, unde primește, zilnic, numeroși pacienți.

Recunoștința acestora se îndreaptă spre medicul primar dermatolog Angelica Firică și în aceste clipe, când inima ei nu mai bate, iar familia, rudele și prietenii sunt cuprinși de tristețe.

Colegii vorbesc la superlativ despre ea.

Fostul director medical al spitalului fălticenean, Dorin Vâlceanu, spune că „era un medic excepțional, foarte iubit de pacienți, care trata nu doar cu medicamente, ci și cu vorba și calmul și zâmbetul cald pe care îl afișa mereu, era omul potrivit la locul potrivit”.

Prin modul în care își desfășura activitatea la unitatea spitalicească, medicul primar Angelica Firică s-a numărat printre doctorii care au contribuit la creșterea calității actului medical timp de 25 de ani.

Dincolo de profesia pe care și-o desfășura cu demnitate și pe criterii ale deontologiei, doctorița era înconjurată de familia ei frumoasă și de câteva prietenii trainice.

Angelica Firică va fi condusă pe ultimul drum sâmbătă, 13 aprilie, la cimitirul Grădini din cartierul Tâmpești.

Trupul neînsuflețit va fi depus joi, de la ora 15, la Biserica parohială „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Slujba înmormântării va fi oficiată în jurul amiezii.

ȘTIRI