Statistică neagră la nivelul zonei Fălticeni: 15 accidente grave și 10 morți înregistrați în primele șase luni din 2024Local

Statistică neagră la nivelul zonei Fălticeni: 15 accidente grave și 10 morți înregistrați în primele șase luni din 2024

       Accesări: 2850

Suntem pe primul loc într-un clasament al accidentelor rutiere. Județul Suceava își reia poziția de lider național și, din păcate, la această statistică neagră contribuie din plin și zona Fălticeni. Cele trei drumuri naționale și alte câteva drumuri județene sunt locurile unde se produc cel mai frecvent tragediile.

Potrivit datelor statistice ale Poliției Rutiere Fălticeni, în primele șase luni ale acestui an s-au produs 15 accidente rutiere grave soldate cu 10 morți.

Alte cinci persoane au fost grav rănite.

Tragediile rutiere ar putea fi evitate dacă șoferii și-ar tempera setea de viteză și ar fi mult mai atenți la volan.

Cele mai multe accidente rutiere grave s-au înregistrat în lunile martie (4) și aprilie (3).

Din aceleași date statistice reiese că la nivelul zonei Fălticeni s-au produs, în aceeași perioadă, alte 47 de accidente, soldate cu răniri ușoare.

În prima jumătate din acest an, în zona Fălticeni, și-au pierdut viața doi pietoni și doi bicicliști, patru șoferi și doi pasageri.

Polițiștii spun că principala cauză pentru producerea accidentelor rutiere este viteza, apoi neacordarea de prioritate. Pe locul al treilea, printre factorii care au condus la producerea de accidente în traficul auto, este consumul de alcool.

Comparativ cu anul trecut, în primele șase luni sunt creșteri mai ales la numărul de accidente.

Anul trecut erau 9 accidente rutiere grave și 3 morți, față de 15 accidente rutiere grave și 10 morți, în perioada ianuarie – iunie 2024.

ȘTIRI