Șomuz Fălticeni obține al doilea rezultat pozitiv în returul campionatuluiSport

Șomuz Fălticeni obține al doilea rezultat pozitiv în returul campionatului

       Accesări: 1783

Victorie muncită pentru echipa locală de fotbal în confruntarea cu CSM Pașcani, din Liga a 3-a.

Șomuz Fălticeni s-a impus cu 2-1 în fața unei echipe care și-a vândut scump pielea pe Stadionul „Constantin Jamaischi”. În plus, calitatea suprafeței de joc și-a pus amprenta asupra evoluției celor două echipe.

Fălticenenii au început jocul în forță, iar camerunezul Franck Tchassem a deschis scorul după doar 50 de secunde de la fluierul de start.

Căpitanul Marco Enciu a dublat avantajul Șomuzului, în minutul 13, după o centrare perfectă primită de la Bogdan Forizs, în zona careului de 6 metri, în urma unui corner.

Cu două goluri marcate în primul sfert de oră, se părea că meciul va merge spre un scor fluviu, însă lucrurile nu au stat deloc așa.

Codrin Benta

Pe fondul unor nesincorizări pe faza defensivă a echipei gazdă, trupa lui Constantin Ferariu a fructificat o fază în care mingea s-a scurs prin careul mic al Șomuzului, în minutul 39. Ungurenașu a îndeplinit o simplă formalitate împingând mingea în poartă.

Șomuz a controlat jocul și în repriza secundă, însă ocaziile importante de a marca au fost foarte puține. Marco Enciu a fost aproape de a reuși dubla, dar mingea trimisă spre poarta pășcănenilor a lovit bara laterală.

Pașcaniul a avut două mari situații de gol, pe finalul jocului, înasă portarul Claudiu Chindriș a fost pe fază, intervențiile sale salvând toate cele trei puncte.

Este al doilea rezultat pozitiv, pentru că egalul de la Vaslui îl consider un rezultat bun. Astăzi, așa cum am prezis, a fost un joc foarte greu, pe un teren foarte greu, cu o echipă care m-a impresionat din punct de vedere al colectivului, o echipă muncitoare, o echipă care ne-a pus în dificultate. Noi suntem încă în faza de consolidare, mai avem de lucrat foarte mult la posesia mingii, la fazele defensive. Am permis prea multe ocazii Pașcaniului. Nu pot decât să-i felicit pe cei de la Pașcani, au fost o echipă frumoasă. În același timp sunt bucuros pentru noi, chiar dacă nu am făcut un joc bun, până la urmă cele trei puncte contează. De obicei evidențiez toată echipa, însă astăzi cel care a făcut diferența în momente cheie a fost portarul nostru, Claudiu Chindriș, căruia îi mulțumesc pentru prestația avută”, a declarat antrenorul Daniel Stoica pentru Cronica de Fălticeni.

La rândul său, antrenorul CSM-ului, Constantin Ferariu, a avut cuvinte de laudă pentru colegii săi.

„Am făcut un meci foarte bun, păcat ca am luat gol în primul minut, după o greșeală colectivă. Din păcate cred că ghinionul a făcut astăzi ca noi sa plecăm fără punct sau puncte de la Fălticeni. Țin să le mulțumesc băieților mei pentru modul în care sau comportat în teren”.

Șomuz: Chindriș C. – Chisăliță Fl., Forizs B., Toukam F., Dohotaru I., Njindja W., Polifron I. (77 Robciuc), Sahlean A., Joao Claudio (77 Tănăsoiu), Tchassem Fr. (55 Camara S.), Enciu M. (cpt.) (87 Padovei V.). Rezerve neutilizate: Pascal A., Nistor I., Cazacu A. Antrenori; Stoica Daniel, Florin Ailenei, Adrian Levițchi, Alexandru Chirilov.

Pașcani: Beaujeom B. – Dumitru A., Ferariu C., Apostol L., Huțanu I., Albu R., Aeroaie C., Șandru A., Mercaș E. (72 Răpan A.), Ungurenașu L. (82 Corjan Ș.), Ignea A. Rezerve neutilizate: Popa I., Amariei R., Lupu M., Iacoboaiei V., Popa Ș. Antrenor – jucător: Constantin Ferariu.

Cu patru puncte obținute în primele două jocuri oficiale din 2021, Șomuz ajunge la 21 de puncte și revine pe locul 5. Rezultatele etapei le-au fost favorabile fălticenenilor, aceștia recuperând trei puncte față de Știința Miroslava, și două puncte atât față de Bucovina Rădăuți (liderul la zi) cât și față de Foresta Suceava (următorul adversar din campionat).

Pentru Șomuz urmează patru jocuri de totul s-au nimic: cu Foresta (pe Areni), acasă cu Miroslava, apoi la Piatra Neamț și acasă cu Bucovina Rădăuți.

Rezultatele etapei a 12-a:

Dante Botoșani – Bradu Borca 2-0

Hușana Huși – Sporting Vaslui 0-1

Șomuz Fălticeni – CSM Pașcani 2-1

Bucovina Rădăuți – Foresta Suceava 1-1

Ceahlăul P. Neamț – Știința Miroslava 1-0

Clasament:

1Bucovina Rădăuți26
2Știința Miroslava23
3Foresta Suceava23
4Ceahlăul Piatra Neamț22
5Șomuz Fălticeni21
6Hușana Huși21
7Sporting Juniorul Vaslui16
8Dante Botoșani13
9Bradu Borca5
10CSM Pașcani2

ȘTIRI