Manifestările centenare de la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni s-au încheiat cu un superb concert simfonicEveniment

Manifestările centenare de la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni s-au încheiat cu un superb concert simfonic

       Accesări: 312

Sărbătoare încheiată în note muzicale. Timp de patru zile, între 27 și 30 mai, au avut loc un șir de evenimente cuprinse în cadrul programului dedicat împlinirii celor 100 de ani de existență ai Colegiului „Vasile Lovinescu”. Cireașa de pe tortul acestor manifestări s-a dovedit concertul simfonic desfășurat joi dimineața.

Sucevenii de la Royal Cvartet au fost invitați să încânte și să captiveze inimile gazdelor.

Pe holul de marmură al colegiului, patru instrumentiști au realizat o remarcabilă demonstrație de talent și finețe muzicală.

Concertul a fost un melanj de capodopere clasice și reinterpretări ale unor melodii moderne, printre care Alphaville – Forever Young și Ben. E. King – Stand by me, transpuse în note simfonice.

Un flaut, două viori și un violoncel au făcut ca holul să vibreze de frumos, în fața unei asistențe numeroase, de aproximativ 100 de cadre didactice.

Muzicienii cvartetului au redat virtuozitatea și expresivitățile particulare ale instrumentelor, acestea fiind răsplătite cu îndelungi aplauze. Simfoniile de primăvară, concert organizat la centenarul colegiului, au durat 45 de minute.

Concertul a fost un cadou din partea conducerii Colegiului „Vasile Lovinescu” pentru profesorii de ieri și de azi ai unității de învățământ fălticenene.

Ținând cont că sub umbrela „Royal Cvartet” se află patru profesori, se poate vorbi despre acest concert, ca despre un concert în familie.

La finalul acestuia, doamnele din cvartet au primit flori din partea directorilor Colegiului „Vasile Lovinescu”, cu mulțumirile cuvenite pentru un regalul simfonic la centenar.

ȘTIRI