Sculptorul Ion Irimescu va fi sărbătorit la Iași. Câteva opere de artă ale maestrului sunt expuse la Muzeul UniriiEveniment

Sculptorul Ion Irimescu va fi sărbătorit la Iași. Câteva opere de artă ale maestrului sunt expuse la Muzeul Unirii

       Accesări: 172

Luna februarie este una specială pentru iubitorii de artă și frumos. Este luna în care sunt sărbătoriți marii sculptori români, în cadrul unui eveniment organizat la Iași, printre aceștia numărându-se și Ion Irimescu. Câteva dintre operele maestrului sunt deja expuse la Muzeul Unirii.

18 sculpturi din colecția Muzeului de Artă din Fălticeni pot fi admirate de publicul larg, timp de patru săptămâni.

Prezența creațiilor irimesciene la Iași se leagă de aniversarea nașterii sculptorului, ce va fi marcată pe 27 februarie.

Marțea viitoare vor fi marcați cei 121 de ani de la nașterea celui supranumit „Patriarhul artelor românești.”

Expoziția cu operele maestrului Irimescu, aflată la Muzeul Unirii, cuprinsă în cadrul evenimentului Luna sculptorilor români, este prima, după mai bine de un deceniu, care se concretizează la Iași.

Misiunea de curator îi revine scriitorului Grigore Ilisei.

Proiectul „Luna Sculptorilor Români”, realizat la inițiativa Ateneului Național din Iași, este un omagiu adus artei și sculptorilor. Sunt expuse lucrări ale celor mai importanți artiști români.

Cea mai mare expoziție este la Ateneul Național din Iași, însă publicul le poate admira și în spații deschise precum Grădina Palas, Esplanada Palatului Culturii, pietonalul Ștefan cel Mare, Piața Unirii, Strada Lăpușneanu, Casa Universitarilor și Parcul Copou.

Manifestările se desfășoară până pe 19 martie, iar în centrul acestora se află marele artist Constantin Brâncuși.

ȘTIRI