Șase noi parcometre au fost amplasate în municipiul Fălticeni. Aparatele sunt funcționale de la 1 augustLocal

Șase noi parcometre au fost amplasate în municipiul Fălticeni. Aparatele sunt funcționale de la 1 august

       Accesări: 3171

Mai mulți bani atrași la buget. Municipalitatea fălticeneană vrea să își crească veniturile, iar una dintre soluții este parcometrul. Primele astfel de aparate au fost montate în centrul orașului acum opt ani în urmă.

Pentru că s-au dovedit rentabile și utile, spune administrația locală, și au adus bani frumoși la bugetul local, s-a luat decizia achiziției un nou lot de parcometre.

Șase noi aparate au fost puse în funcțiune începând cu 1 august.

Trei dintre acestea sunt montate pe strada Nicolae Beldiceanu, lângă parcările în spic de lângă Piața Agroalimentară și Poliția Municipiului Fălticeni. Alte două sunt amplasate pe strada Nicu Gane, de la intersecția cu Ana Ipătescu și până la intersecția cu Nicolae Beldiceanu.

Un alt parcometru nou este instalat și în zona sensului giratoriu de lângă Biserica Adormirii Maicii Domnului.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Tarifele pentru parcare sunt de 1 leu pentru o oră și 5 lei pentru 24 de ore. Locul de parcare este contracost între orele 8 – 18, de luni până sâmbătă. Duminica nu se taxează parcarea.

Un parcometru costă aproximativ 20.000 de lei cu TVA. Autoritățile locale spun că investiția este amortizată după aproximativ două luni.

Încasările lunare cumulate sunt, în medie, de 10.000 de lei pe lună.

Primele parcometre au intrat în funcțiune pe 1 august 2013, în zona centrală.

În momentul de față sunt 20 de astfel de aparate în Fălticeni, cu tot cu cele care au intrat în funcțiune recent. Administrația locală ia în calcul achiziția de noi parcometre anul viitor.

ȘTIRI