Safer Gambling Week înregistrează un nou record în Marea Britanie. Eveniment promovat de personalități și companii de topDiverse

Safer Gambling Week înregistrează un nou record în Marea Britanie. Eveniment promovat de personalități și companii de top

       Accesări: 114

Safer Gambling Week, un eveniment anual care își propune să promoveze distracția responsabilă din domeniul jocurilor de noroc, a înregistrat un nou record în Marea Britanie în ce privește afișările din social media.

Jocurile de noroc trebuie să fie strict o sursă de distracție, iar pentru a aminti acest lucru britanicii organizează în fiecare an un eveniment denumit Safer Gambling Week. Cu această ocazie, prin diverse mijloace, se transmite un mesaj puternic de responsabilitate.

Evenimentul din 2022 a fost programat între 17 și 23 octombrie și a fost un succes. Drept dovadă, s-a stabilit un nou record al afișărilor de pe rețele de socializare. Astfel, numărul acestora a fost impresionant: 30 de milioane, cu 21% în creștere față de 2021, când au fost înregistrate 25 de milioane pe Twitter, Facebook și Instagram.

Guvernul Marii Britanii a fost prezent la eveniment

Reprezentanții Guvernului Regatului Unit au fost și ei prezenți la acest eveniment și au menționat că susțin nevoia promovării unui joc responsabil.

„Susținem reunirea industriei pentru a susține jocurile de noroc sigure și a evidenția resursele disponibile pentru a ajuta la diminuarea jocurilor de noroc dăunătoare. Lucrăm rapid pentru a finaliza detaliile unei cărți albe în ce privește jocurile de noroc în așa fel încât să ne asigurăm că regulile care guvernează industria sunt potrivite pentru era digitală”, a spus Damian Collins, subsecretar parlamentar în Guvernul Regatului Unit.

De asemenea, Lucy Powell, secretar de stat din guvernul Regatului Unit, a afirmat că este încântată să vadă că operatorii își asumă responsabilitatea pentru a elimina jocurile de noroc dăunătoare.

„Această campanie este o inițiativă importantă pentru a promova conștientizarea și pentru a preveni jocurile de noroc problematice. Salut inițiativă venită din partea companiilor, care își asumă mai multă responsabilitate și promovează jocurile de noroc mai sigure”, a afirmat Lucy Powell.

Eveniment promovat de personalități și companii de top

Mai mult, personalități cunoscute din Marea Britanie s-au alăturat campaniei și au promovat jocurile de noroc în mod responsabil. Poate cea mai cunoscută personalitate a fost antrenorul de fotbal Harry Redknapp.

În această campanie, mai mulți operatori de top au promovat jocul responsabil și au prezentat instrumentele pe care utilizatorii le au pentru a evita excesele nedorite. Ca un exemplu, compania Kindred Group, una dintre cele mai apreciate la nivel mondial, prezentă și în țara noastră cu brandurile Unibet și Vlad Cazino, este una dintre cele mai active când vine vorba despre promovarea jocului responsabil.

Kindred Group și-a luat angajamentul de a obține venituri zero din partea jucătorilor aflați în grupa de mare risc până la finalul anului 2023. În prezent, numărul celor aflați în această grupă este unul mic, însă Kindred își propune ca toți utilizatorii platformei să se distreze responsabil, fără să facă excese. Astfel, veniturile din ultimele trimestre din partea jucătorilor de mare risc au fost între 3.3% și 3.8%, dar compania și-a propus să ajungă la zero din acest punct de vedere.

În acest sens, Kindred Group îmbunătățește procesele pentru a detecta din timp utilizatorii care riscă să ajungă în grupa de mare risc. Ei beneficiază de asistență în așa fel încât să nu depășească o anumită limită și să se distreze responsabil la jocuri de noroc.

Potrivit statisticilor, în jur de 2% dintre cei care practică jocuri de noroc fac parte din categoria de mare risc, însă pentru toată lumea trebuie să existe instrumentele necesare în așa fel încât să se distreze responsabil. Drept urmare, operatorii de top le oferă instrumente prin care își pot limita timpul petrecut pe platformă sau depunerile, își pot închide contul și pot primi și ajutor specializat.

ȘTIRI