Rezultatele la Bacalaureat. Nicio medie de 10 în Fălticeni. Cea mai mare medie este la Colegiul „Vasile Lovinescu”Educație

Rezultatele la Bacalaureat. Nicio medie de 10 în Fălticeni. Cea mai mare medie este la Colegiul „Vasile Lovinescu”

       Accesări: 7747

Zi cu emoții pentru absolvenții de liceu. Luni, 5 iulie, au fost afișate rezultatele la Bacalaureat, atât pe portalul edu.ro, cât și la avizierele unităților de învățământ. Probele scrise ale sesiunii de vară s-au încheiat săptămâna trecută.

Aproximativ 700 de absolvenți au susținut examenul la cele trei colegii din municipiul Fălticeni.

Ei vor afla astăzi dacă au promovat examenul de maturitate.

Candidații care nu au obținut media de trecere la prima sesiune de Bacalaureat se pot înscrie la cea de-a doua sesiune, care se va desfășura în luna august.

Trei probe la Bacalaureat

Potrivit metodologiei, fiecare lucrare este evaluată de către doi profesori evaluatori.

În cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire. Când diferența dintre notele acordate de cei doi profesori este mai mare de 1 punct, președintele comisiei de bacalaureat nominalizează alți doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării.

După finalizarea recorectării lucrării, se elimină cea mai mare și cea mai mică notă și se face media dintre cele două rămase.

Calendarul sesiunii de vară a cuprins perioada de înscriere a candidaților, între 31 mai și 4 iunie.

Cursurile s-au încheiat la începutul lunii iunie, iar în perioada 14 – 25 iunie au fost făcute evaluările competențelor lingvistice și digitale.

Absolvenții au susținut în cadrul Bacalaureatului proba la limba și literatura română (28 iunie), proba profilului (29 iunie) și proba la alegere (30 iunie).

Rezultatele la colegiile din municipiul Fălticeni

La Bacalaureat au avut loc trei probe scrise, astfel că vor exista trei note. Pentru obținerea calificativului „Admis”, elevii trebuie să obțină media 6.

De menționat și faptul că toți cei care obțin media generală 5,99, aceasta se rotunjește la 6,00.

Anul acesta, înainte de contestații, nu este nicio medie de 10 în Fălticeni. Cu toate acestea, mai mulți elevi au obținut note de 10 la disciplinele de examen. Cea mai mare medie pe municipiu este 9,88, și aparține unui elev de la Colegiul „Vasile Lovinescu”.

În județul Suceava sunt doar două medii de 10, la Colegiile „Mihai Eminescu” și „Petru Rareș” din Suceava.

Cotidianul Cronica de Fălticeni prezintă rezultatele la colegiile din Fălticeni și un top 5 al celor mai mari medii de la Bacalaureat.

Rezultatele pot fi vizualizate aici (clic pe denumirea colegiului).

Colegiul Național „Nicu Gane”

9,86
9,85
9,80
9,76
9,73

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”

9,70
9,63
9,56
9,53
9,50

Colegiul „Vasile Lovinescu”

9,88
9,80
9,65
9,60
9,38

Rezultatele sunt anonimizate

Rezultatele la Bacalaureat sunt publicate în format anonimizat, la fel ca și în 2020, pentru a respecta directivele europene de protecție a datelor cu caracter personal. Fiecare candidat a primit un cod unic, pe baza căruia va putea să verifice notele pe care le-a obținut la examen.

După afișarea rezultatelor din data de 5 iulie, începând cu ora 12:00 și până la ora 18:00 se pot depune contestațiile. Acestea fie sunt depuse personal la unitatea unde a fost susținut examenul, fie se transmite prin poșta electronică, la adresa special pusă la dispoziție în acest scop, în același interval de timp.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie.

Seiunea de toamnă

Candidații care nu au obținut media de trecere la prima sesiune de Bacalaureat se pot înscrie la cea de-a doua sesiune. Probele vor fi susținute în luna august.

Diplomele de bacalaureat vor fi completate și semnate în termen de cel mult 10 zile de la terminarea examenului de bacalaureat.

Diplomele pot fi eliberate, la cerere, candidaților care au promovat examenului în sesiunea iunie-iulie 2021 înainte de afișarea rezultatelor finale, dar numai după finalizarea perioadei de depunere a contestațiilor.

ȘTIRI