Rezultat excelent pentru un tânăr din comuna Cornu Luncii. El este noul vicecampion național la SkandenbergSport

Rezultat excelent pentru un tânăr din comuna Cornu Luncii. El este noul vicecampion național la Skandenberg

       Accesări: 3243

La un pas de marele său vis. Un tânăr din comuna Cornu Luncii și-a adjudecat medalia de argint la cea mai importantă competiție din sportul de forță. Brațele de oțel ale României s-au întâlnit Târgu Mureș, unde, la sfârșitul acestei săptămâni, pe 1 și 2 aprilie, s-a desfășurat Campionatul Național de Skandenberg.

Printre participanți s-a numărat și Iulian Norocel.

Tânărul din Păiseni, comuna Cornu Luncii, și-a învins toți adversarii, ajungând în finală.

Înainte de concurs, participanții au avut proba cântarului, după care au fost stabilite partidele.

Categoriile de vârstă incluse în concurs, atât la feminin, cât și la masculin, au fost 14-15 ani, 16-18 ani, 19-23 ani, peste 23 ani, peste 40 ani, peste 50 ani și peste 60 ani.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Campionatul Național s-a desfășurat la Sala Sporturilor din Târgu Mureș, eveniment organizat de Clubul Sportiv Edi Gym Luduș, sub egida Federației Române de specialitate, în colaborare cu Consiliul Județean Mureș și Primăria Municipiului Târgu Mureș.

Iulian Norocel (22 ani) și-a adjudecat medalia de argint și titlu de vicecampion național al categoriei +90 kg.

El a participat la întrecerile pentru brațul drept, ce s-au desfășurat duminică, după încheierea concursului pentru brațul stâng, ce a avut loc sâmbătă.

„Sunt foarte fericit pentru acest rezultat! Mi-am dorit un loc pe podium, iar obiectivul este atins.”, ne-a declarat Iulian Norocel. „Dedic aceasta medalie familiei mele și antrenorului meu.

Titlul de vicecampion național îi permite lui Iulian Norocel să participe la Campionatul European de Skandenberg ce se va desfășura la Chișinău (Republica Moldova).

Iulian Norocel are deja câteva participări de succes la Campionatul Național de Skandenberg.

În anul 2021 el obținea medalia de bronz. La alte două competiții importante, el a câștigat medalia de aur, și respectiv, medalia de argint.

Sportivul din comuna Cornu Luncii este pasionat de mic de acest sport de forță, iar visul lui este să devină, într-o zi, campion.

Iulian este antrenat de rădăuțeanul Andrei Chipreanov, supranumit Glonțul, vicecampion mondial și campion european la Skandenberg.

ȘTIRI