Recomandări pentru circulația în condiții de iarnă. Câteva măsuri preventive care îi scutesc pe șoferi de problemeDiverse

Recomandări pentru circulația în condiții de iarnă. Câteva măsuri preventive care îi scutesc pe șoferi de probleme

       Accesări: 299

Iarna bate la ușă. Primul val de ninsoare își va face simțită prezența sâmbătă, 18 noiembrie, când sunt anunțate precipitații abundente și viscol. Având în vedere precipitațiile preconizate pentru viitoarea perioadă, reprezentanții ISU Suceava reamintesc următoarele măsuri preventive.

Evitaţi pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.

Dacă, totuşi, deplasarea este necesară, informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate.

Asiguraţi-vă că sistemul de încălzire al autoturismului dumneavoastră funcţionează eficient.

Urmăriţi cu atenţie, publicațiile și posturile radio/tv, buletinele meteorologice şi recomandările furnizate de autorităţile centrale şi locale.

Codrin Benta

Este recomandat să porniți la drum cu mașina, cu rezervorul de combustibil plin.

Păstraţi în autoturism pături, apă şi alimente neperisabile.

Echipaţi-vă corespunzător autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă, anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență.

Image by wirestock on Freepik

ȘTIRI