Accesări: 5650

Razie de amploare ale oamenilor legii. Agenți din mai multe structuri al Poliției Municipale Fălticeni au acționat joia trecută, în zi de târg, în diverse locuri din oraș. Controalele inopinate au fost inițiate pe linie preventivă.

Acțiunea s-a desfășurat în sistem integrat, pe raza de competență, cu scopul asigurării unui climat de ordine publică și siguranță rutieră și prevenirii faptelor antisociale, accidentelor și furturilor.

20 de echipaje ale poliției de la Biroul Judiciar, Ordine Publică, Biroul Rutier și de la unitățile S.P.R. (Secția de Poliție Rurală) au acționat în comun joi trecută în mai multe zone ale municipiului Fălticeni.

În urma razei au fost aplicate 106 sancțiuni în valoare de 90.100 de lei.

87 dintre acestea au fost aplicate la regimul rutier, în special pentru depășirea vitezei în localitate. Polițiștii au suspendat patru permise și au ridicat trei certificate de înmatriculare pentru viza ITP expirată și asigurarea RCA, de asemenea, expirată.

Mahanu Design

Oamenii legii au o bifat și un flagrant, constatând o infracțiune de contrabandă.

Polițiștii au confiscat de la o femeie 150 de pachete de țigări de proveniență extracomunitară, pe care le oferea spre vânzare pe Bulevardul 2 Grăniceri.

Țigările, în valoare de 2.025 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Omenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă.

În cadrul aceluiași control au fost aplicate 17 sancțiuni pe linie economică. Au fost ridicate articole textile, în valoare de 650 de lei, pentru care nu existau documente de proveniență.

Alte două sancțiuni au fost aplicate pentru diverse acte normative.

În aceeași zi polițiștii Biroului Investigații Criminale Fălticeni au dispus reținerea unui localnic de 30 de ani, pentru 24 de ore, persoană cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, respectiv trei acte materiale din care unul în forma tentativei.

Bărbatul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, iar pe 6 martie a fost prezentat Judecătoriei Fălticeni care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

ȘTIRI