Protoieria Fălticeni și elevii din Leucușești au oferit daruri bunicuțelor de la Așezământul Mănăstirii BuciumeniLocal

Protoieria Fălticeni și elevii din Leucușești au oferit daruri bunicuțelor de la Așezământul Mănăstirii Buciumeni

       Accesări: 1026

Faptele bune aduc întotdeauna bucurie. Perioada Postului Mare este un prilej ideal pentru ca mărinimia și iubirea aproapelui să fie manifestate nu doar la nivel declarativ, ci și în mod concret. Biserica, școala și familia și-au unit forțele, nu de puține ori, ca să dea viață unor campanii umanitare.

Un exemplu în acest sens este demersul filantropic inițiat de Protoieria Fălticeni și Școala Gimnazială Leucușești la sfârșitul lunii martie.

Un grup de oameni de bine au pus mână de la mână și au făcut pachete alimentare pentru a le dona Așezământului Mănăstirii Buciumeni.

Bunicuțele din acest colț de rai au fost vizitate în zi de sărbătoare, de elevi ai școlii, însoțiți de părinți și de învățătoarea Camelia Maftei. Alături de ei au fost părintele protoiereu Adrian Dulgheriu și preotul Pavel Norocel, asistent social în cadrul Protopopiatului Fălticeni.

Cele aproximativ 40 de pachete cu fructe, dulciuri și obiecte de igienă personală au fost donate în prezenta maicii starețe Maria Mălăescu.

Alma Clinic

Activitatea face parte din campaniile de întrajutorare organizate în perioada Postului Învierii, desfășurate la nivelul parohiilor din zona Fălticeni.

Persoanele vârstnice din cadrul așezământului Mănăstirii Buciumeni sunt persoane rămase fără familii, cu situație socială delicată și stare medicală fragilă.

Demersul caritabil și-a atins scopul propus, stareța chinoviei de maici și bunicuțele exprimându-și aprecierea pentru darurile primite, mulțumind pentru surpriză plăcută care le-a adus alinare și un zâmbet pe chip.

ȘTIRI