Proiecte de suflet derulate la Colegiul „Vasile Lovinescu”. Elevii și profesorii au oferit bucurii, zâmbete, timp și daruriEducație

Proiecte de suflet derulate la Colegiul „Vasile Lovinescu”. Elevii și profesorii au oferit bucurii, zâmbete, timp și daruri

       Accesări: 1265

Educația nu înseamnă doar acumularea cunoștințelor, ci și înrădăcinarea unor calități umane. Două proiecte de suflet derulate la Colegiul „Vasile Lovinescu” au accentuat acest aspect important în ecuația dezvoltării liceenilor. Proiectele „D.A.R.” și „Visăm împreună la o lume mai bună”, incluse în programul SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), au dat posibilitatea elevilor să ofere tot ce au mai bun: bucurie, timp, zâmbete și daruri.

Experiențele pozitive au marcat proiectul D.A.R. (Dialogul recunoștinței și al altruismului), realizat în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Gura Humorului și Fundația FARA.

Gazdele unității de învățământ, ce îl are ca patron spiritual pe Sfântul Apostol Andrei, au făcut cunoștință cu oaspeții, pe care i-au invitat să viziteze școala.

Liceenii și-au petrecut timpul, poate cel mai prețios dar care poate fi oferit cuiva, alături de alți tineri minunați, copii care merită atenție și prețuire, dar și de oamenii deosebiți din această instituție școlară.

Voluntarii Colegiului „Vasile Lovinescu” au dăruit gânduri și au savurat bunătățile primite, tot în dar, pregătite de copii în bucătăria școlii, prăjituri cu măr și scorțișoară.

Mahanu Design

Oaspeții au admirat ornamentele din lemn, lucrate de elevii de la specializarea Prelucrarea lemnului, după care au fost invitați la un ceai si au ascultat colinde alături de partenerii din cadrul proiectului.

Coordonatorii proiectului, profesorii Gabriela Ariton, Amalia Stafie și Cristi Acatrinei (director), susțin că ziua petrecută alături de copiii centrului școlar a fost un dar pentru beneficiarii proiectului care s-au bucurat de vizita voluntarilor care au petrecut câteva ore minunate alături de elevii școlii partenere.

Voluntarii Colegiului „Vasile Lovinescu” au multiplicat bucuria și au transmis-o colegilor din școală.

Experiențele pozitive continuă

Tot în cadrul proiectului D.A.R. liceenii voluntari au participat la o activitate organizată de Centrul de Zi „Sfânta Tereza” din Fălticeni. Din nou, experiențe pozitive.

Elevi din clasele a IX-a Hotelier A, Hotelier B și a XII-a Servicii A au oferit în dar un timp minunat copilașilor cu nevoi speciale de la Fundația FARA. Voluntarii le-au citit povești micuților și au lucrat împreună ornamente pentru bradul de Crăciun.

Și cum sărbătorile se apropie cu pași repezi, la Colegiul „Vasile Lovinescu” sunt pregătiri pentru Târgul de Crăciun.

Voluntarii clasei a XI-a Științe sociale și a XI-a Matematică-Informatică s-au alăturat altor elevi și au lucrat decorațiuni, pentru acest proiect devenit tradiție.

Alături de copiii cu dizabilități

Liceeeniii de la Colegiul „Vasile Lovinescu” s-au întâlnit și cu micuții de la Grădinița Specială Fălticeni.

I-au vizitat chiar de ziua lor, pe 5 decembrie, atunci când la nivel internațional este sărbătorită
Ziua Persoanelor cu Dizabilități, dar și Ziua Voluntarului.

Proiectul „Visăm împreună la o lume mai bună” i-a adus mai aproape de universul preșcolarilor care necesită o atenție deosebită.

Voluntarii și micuții de la Grădinița specială s-au împrietenit imediat, au dansat, au cântat colinde și s-au jucat.

Pe drum s-au întâlnit pe Moș Nicolae și l-au rugat să poposească și aici, așa că ghetuțele micuților au fost umplute cu daruri dulci.

Proiectul coordonat de profesoara Oana Fodor, desfășurat în parteneriat cu Grădinița Specială Fălticeni, Colegiul Național „Nicu Gane” și Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, și-a atins obiectivul, momentele petrecute alături de copiii cu dizabilități fiind încărcate zâmbete și voie bună!

ȘTIRI