Accesări: 2187

Campanie de imunizare pe două „fronturi”. Un nou centru de vaccinare s-a deschis în Fălticeni la începutul săptămânii trecute. Sala de sport „Maria Olaru”, de la Școala „Alexandru Ioan Cuza”, este locul unde persoanele se pot imuniza împotriva noului coronavirus.

Primele persoane care s-au vaccinat aici sunt doi pakistanezi cu cetățenie irlandeză.

Aceștia s-au prezentat chiar la deschiderea centrului, la ora 8 dimineața, iar după administrarea serului nu s-au înregistrat efecte adverse. Pakistanezii erau înscriși pe platformă și aveau nevoie de certificatul de vaccinare pentru a-și continua deplasarea.

Medicul Onoriu Milea, coordonatorul centrului de vaccinare, afirmă că lucrurile decurg normal și că ritmul vaccinarilor zilnice este unul constant.

„Cei care au deschis campania de vaccinare sunt doi pakistanezi cu cetățenie irlandeză. Ei s-au prezentat primii la centrul nostru, au venit la ora 8. I-am regăsit pe platforma de vaccinare. Totul a decurs fără probleme pentru ei.”, a explicat medicul Milea. „În ceea ce privește restul persoanelor care vin pentru vaccinare, majoritatea sunt din Fălticeni și din împrejurimi. Sunt și persoane care s-au programat și refuză, dar avem și cazuri care, din pricina unor probleme personale, solicită să fie vaccinați cu o zi mai devreme.”

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Centrul de vaccinare este deschis în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 8 și 20.

Zilnic sunt imunizate 40-50 de persoane, până în prezent fiind vaccinate aproximativ 300 de persoane. Acestora li se administrează serul Moderna, prima doză, doza de rapel urmând să fie făcută după 28 de zile.

Personalul centrului de vaccinare este format din doi medici, cinci asistente și o îngrijitoare.

Medicul Onoriu Milea susține că de la jumătatea lunii aprilie este posibilă deschiderea celei de-al doilea flux de vaccinare la Sala de sport „Maria Olaru”. Personalul medico-sanitar va fi suplimentat, în funcție de volumul programărilor.

Campania de imunizare împotriva coronavirusului nu este obligatorie.

Până acum s-au vaccinat cadrele medico-sanitare și didactice, persoanele în vârstă, dar și persoane din alte categorii socio-profesionale care au consimțit să spună „da” vaccinării. În cele două centre din Fălticeni s-au vaccinat până în prezent peste 2.000 de persoane.

ȘTIRI