Primarii și consilierii locali din Forăști, Horodniceni și Vadu Moldovei au depus jurământul de învestiturăRural

Primarii și consilierii locali din Forăști, Horodniceni și Vadu Moldovei au depus jurământul de învestitură

       Accesări: 918

Zi importantă pentru mai multe administrații locale din zona Fălticeni. Primarii comunelor Forăști, Horodniceni și Vadu Moldovei au depus jurământul de învestitură, la trei săptămâni de la încheierea alegerilor locale. Brăduț Avrămia, Neculai Florea și Bogdan Amariei au preluat în mod oficial mandatele de edil în cadrul ceremoniilor organizate în prezența reprezentanților Prefecturii Suceava.

În același timp, au fost constituite și noile deliberative pentru următorii patru ani.

Consilierii locali au depus jurământul, nu înainte ca secretarii generali de comună să comunice deciziile instanțelor în privința validării mandatelor.

Evenimentele s-au desfășurat cu respectarea normelor de distanțare socială.

Comuna Forăști

Codrin Benta

Brăduț Avrămia este la al cincilea mandat. Primarul Comunei Forăști își propune să atragă noi fonduri europene pentru dezvoltarea localității.

Printre prioritățile din mandatul 2020-2024 se află înființarea rețelei de gaz metan, finalizarea sălii de sport, extindere canalizare, și lucrări de investiții pentru infrastructura rutieră.

Primarul Avrămia a afirmat că ziua învestiturii este una importantă atât pentru el, cât și pentru comunitate, deoarece aceasta înseamnă continuarea proiectelor actuale și viitoare pentru Comuna Forăști.

„Este o zi importantă pentru mine și pentru locuitorii Comunei Forăști. Am depus jurământul și am preluat funcția de primar.”, a declarat Brăduț Avrămia. „Sunt bucuros pentru că am reușit să câștig un nou mandat, însă acesta implică mai multă muncă și mai multă perseverență pentru a demonstra că am meritat acest vot și că locuitorii comunei vor beneficia de noi proiecte și investiții pentru un trai mai bun. Le mulțumesc cetățenilor pentru noul vot și să fie siguri că nu-i voi dezamăgi.

Primarul Comunei Forăști mai spune că este convins că aleșii locali vor legifera hotărârile legate de investițiile din următorii patru ani.

El a mai precizat că în noul mandat se vor aloca sume importante din fondurile UE, amintind în același timp și de proiectele de viitor pentru comunitatea locală.

Comuna Horodniceni

Neculai Florea este la al treilea mandat. În cei opt ani de administrație locală a reușit să atragă numeroase investiții în mai multe domenii de activitate: educație, infrastructură, sănătate și cultură.

Comuna Horodniceni arată mai bine ca niciodată, iar planurile de viitor au fost atent creionate. Proiectele de dezvoltare vor continua, deși perioada prin care trece toată societatea nu este cea mai prielnică. Animat de optimism și putere de muncă, edilul localității spune că va continua să facă pas cu pas tot ceea ce și-a propus pentru perioada 2020-2024.

Primarul Florea se bazează pe experiența dobândită ca primar, dar mai ales pe echipa din aparatul administrației publice locale.

Continuarea modernizării infrastructurii rutiere, extinderea rețelei de alimentarea cu apă și canalizare (proiect CNI), alimentarea cu gaz metan sunt doar câteva dintre proiectele majore pentru următoarea perioadă.

Neculai Florea consideră că la fel de importante sunt și investițiile în relațiile interumane, în zona de comunicare dintre administrația publică și cetățeni, dar și cele din educație.

El și-a exprimat speranța că alături de consilierii locali, o parte dintre aceștia membri noi în deliberativ, Comuna Horodniceni va avea parte de o administrație eficientă, orientată spre beneficiul oamenilor.

El și-a exprimat speranța că alături de consilierii locali, o parte dintre aceștia fiind membri noi în deliberativ, Comuna Horodniceni va avea parte de o administrație eficientă, orientată spre beneficiul oamenilor.

„Gândurile mele sunt foarte optimiste pentru cei patru ani care urmează. Deși este o perioadă grea, noi, cei care am fost aleși să conducem destinele comunității noastre, trebuie să privim cu optimism maxim li responsabilitate.”, a declarat Neculai Florea. „Experiența pe care o am, cred că își va spune cuvântul, iar în cei patru ani care vor urma va avea loc o dezvoltare frumoasă, pas cu pas, a comunei Horodniceni.

Comuna Vadu Moldovei

Bogdan Amariei este la primul mandat de primar. Are deja patru ani de experiență ca viceprimar și consilier local, iar localnicii au decis să preia frâiele comunității.

De profesie cadru didactic, noul edil al Comunei Vadu Moldovei are o listă lungă de proiecte și idei pe care vrea să le implementeze de la bun început.

În primul mandat vrea să finalizeze proiectele aflate în derulare și să înceapă unele noi. Prioritare sunt cele pentru modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea rețelei de gaz metan.

„Aș vrea să mulțumesc tuturor locuitorilor Comunei Vadu Moldovei, pentru votul acordat la alegerile din 27 septembrie 2020. Acest lucru mă onorează și mă motivează. Îmi doresc să pot rezolva cât mai mult din problemele cetățenilor și să contribui eficient la dezvoltarea comunei.”, a declarat primarul Bogdan Amariei. „Proiectele prioritate sunt asfaltarea drumurilor, infrastructura apă și canalizare, dar și rețeaua de gaz metan.”

ȘTIRI