Primăria Municipiului Fălticeni cumpără un teren pentru construirea unei parcări. Vor fi amenajate 30 de locuriLocal

Primăria Municipiului Fălticeni cumpără un teren pentru construirea unei parcări. Vor fi amenajate 30 de locuri

       Accesări: 5728

Sunt tot mai multe mașini la nivel local. Parcul auto din municipiul Fălticeni este în creștere continuă, peste 15.000 de autovehicule fiind înregistrate la seriviciul taxe și impozite. Deși în ultimii ani au fost construite numeroase locuri de parcare, acestea sunt insuficiente pentru nevoile actuale.

Autoritățile locale spun că au folosit fiecare spațiu posibil pentru ca proprietarii de mașini să aibă un loc pentru a-și staționa mașina.

Parcările ecologice au fost soluția salvatoare, dar și aici spațiile disponibile s-au epuizat.

Două noi parcări vor fi construite anul acesta în municipiul Fălticeni, una în cartierul Maior Ioan, după demolarea fostului Laborator Epidemiologic, iar alta în cartierul Republicii.

Primăria va cumpăra un teren de 680 de metri pătrați, pe strada Dimitrie Leonida, în zona dintre blocuri și case.

Proiectul tehnic este deja în lucru, achziția fiind aprobată recent cu votul majorității consilierilor locali. Aici vor fi construite 25-30 de locuri de parcare, darea în folosință urmând să fie făcută până la finalul verii.

Terenul va fi cumpărat cu 90 de euro/mp, tarif de vânzare stabilit în urma raportului de evaluare efectuat de un specialist ANEVAR.

Primarul Cătălin Coman afirmă că proiectul prevede și amenajarea unui spațiu verde, parcarea urmând să fie sistematizată în armonie cu lucrările de modernizare care au început pe strada Dimitrie Leonida.

Parcarea va fi asfaltată și va avea un sistem pentru colectarea apelor pluviale.

Locurile vor putea fi folosite de proprietarii de autoturisme pe baza unui abonament, cu un tarif de 168 de lei pe an sau 14 lei pe lună.

Pe masa autorităților locale sunt deja solicitări din partea riveranilor, 19 dosare fiind depuse până în prezent.

Lucrările de amenajare sunt estimate la 180.000 de lei.

Fondurile sunt asigurate integral din bugetul local.

ȘTIRI