Primar, antrenor și jucător. Iulian Amariei le insuflă tinerilor din comuna Vadu Moldovei pasiunea pentru sportRural

Primar, antrenor și jucător. Iulian Amariei le insuflă tinerilor din comuna Vadu Moldovei pasiunea pentru sport

       Accesări: 1089

Omul sfințește locul. Așa spune un vechi proverb, despre cei care au puterea să schimbe lucrurile în bine. Cu gândul la tineri și la beneficiile sportului, Iulian Amariei, primarul comunei Vadu Moldovei, s-a gândit să reînființeze echipa de fotbal din localitatea natală.

Flacăra sportului cu balonul rotund era reaprinsă, alături de câțiva jucători dornici să reprezinte culorile echipei locale.

ACS „Viitorul” Vadu Moldovei și-a luat locul în lumea fotbalului, în anul 2021, în competițiile Ligii a V-a, fiind continuatoarea tradiției lăsate de fosta echipă Știința Vadu Moldovei.

Începutul a fost greu, dar noua echipă a trecut testul timpului. S-au adunat deja câteva zeci de partide disputate.

După 20 de ani de pauză, fluierul arbitrului s-a reauzit pe terenul de joc din localitate.

Rezultatele meritorii, dar și victorii au început să vină, meci după meci. Au trecut trei ani, trei campionate, cu încercări și bucuri, iar echipa este acum sudată și mai motivată ca niciodată.

Primarul Iulian Amariei, la bază profesor de sport, este antrenor și mentor al echipei și, la nevoie, jucător, în primul 11.

El îi îndrumă pe toți tinerii la mișcare, sport și sănătate, iar cei talentați pot, oricând, să aducă un suflu proaspăt la ACS „Viitorul” Vadu Moldovei.

Astăzi, 2 iunie, a fost ultimul meci din actualul campionat.

Inimoșii jucători ai echipei din Vadu Moldovei au încheiat returul în forță. Ei au reușit să câștige derbiul local cu 1-0, în deplasare, pe terenul adversarei AS Viitorul Forăști.

Și în penultimul meci, cel de acasă, cu ACS Voința Hânțești, sportivii din Vadu Moldovei au încheiat partida cu victorie.

După decizia reînființării echipei de fotbal, despre primarul Iulian Amariei se poate spune că a avut mână bună. Echipa se clasează, la acest final de campionat, la mijlocul seriei, pe locul 5, un loc onorant ținând cont de experiența celorlalți adversari.

ȘTIRI