Povestea australianului Kerry Packer. Omul care și-a adjudecat cel mai mare câștig din istoria jocului de blackjackDiverse

Povestea australianului Kerry Packer. Omul care și-a adjudecat cel mai mare câștig din istoria jocului de blackjack

       Accesări: 190

Unele povești din jocuri de noroc stârnesc ecouri și la ani buni de la momentul în care s-au întâmplat. Este și cazul celui mai mare câștig obținut vreodată la blackjack, de către omul de afaceri australian Kerry Packer. Acesta este considerat de multă lume cel mai mare jucător de cazino din istorie, dincolo de afacerile pe care le avea în mass-media.

În anii 2000, averea sa era estimată la peste 6.5 miliarde de dolari, sumă care spune totul despre forța financiară pe care o avea.

A condus mai multe trusturi de presă din Australia, care conțineau reviste, posturi de televiziune și companii în telecomunicații.

În paralel, el avea și investiții în inginerie, cercetare, exploatări de diamante și cărbune, dar și în cazinouri.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

De fapt, cazinourile au reprezentat pentru mult timp o mare pasiune a lui Kerry Packer. Era un obișnuit al cazinourilor din întreaga lume și făcea parte din categoria jucătorilor high roller, adică a celor care joacă pe bani grei.

Dar asta nu l-a împiedicat niciodată să se distreze, indiferent că a pierdut sau a câștigat.

Kerry Packer este și omul despre care se spune că a câștigat cel mai mare premiu la blackjack live în întreaga istorie. Suma s-a ridicat la 40 de milioane de dolari, după o seară petrecută în 1995 la MGM Grand din Las Vegas.

El a pariat câte 250 de mii de dolari la fiecare rundă și a jucat continuu opt mâini pe aceeași masă. 40 de minute mai târziu, el era mai bogat cu o sumă estimată la 33 de milioane de dolari. Entuziasmul l-a determinat la acel moment să le lase dealerilor un bacșiș în valoare de 1 milion de dolari.

Obișnuit să joace pe sume mari, Kerry Packer mai are astfel de episoade în viața sa.

Spre exemplu, în 1991 a avut o seară magică la cazinoul Hilton din Las Vegas și a reușit să plece acasă cu 7 milioane de dolari. Și cum la jocuri de noroc nu poți să câștigi întotdeauna, el a înregistrat și câteva pierderi semnificative.

Se spune că într-o seară a pierdut 28 de milioane de dolari la blackjack într-un cazinou din Marea Britanie, în 1997.

Cu trei ani înainte, el pierduse 7 milioane de dolari la cazinoul Crockford din Londra.

Întotdeauna și-a păstrat însă calmul și a plătit sumele amintite.

Bacșișuri de milioane de dolari

Kerry Packer juca doar de distracție și nu căuta să își rotunjească veniturile prin această activitate. Drept urmare, mici părți din câștiguri erau lăsate de fiecare dată drept bacșiș. Angajații cazinourilor se strângeau în jurul său și îi ofereau cel mai bun tratament posibil pentru că știau că vor fi răsplătiți.

Unele situații sunt, de asemenea, legendare.

La un moment dat, el a dorit să lase un bacșiș de 80 de mii de dolari unui angajat. Cum regulile din Las Vegas spuneau că bacșișul se împarte de toți angajații, el i-a cerut managerului să îl concedieze pe crupier.

Acesta l-a concediat, iar Packer i-a oferit crupierului 80 de mii de dolari. Ulterior, el i-a cerut managerului să îl angajeze la loc.

De asemenea, Packer mai este cunoscut și pentru faptul că a cumpărat o mașină unui valet de cazinou, iar unei chelnerițe i-a plătit ipoteca de 130 de mii de dolari.

Kerry Packer a murit în 2005, la vârsta de 68 de ani.

Avea inima slăbită și rinichii bolnavi. Înainte să moară, a donat 2.5 milioane de dolari serviciului de ambulanță pentru ca toate autospecialele să fie dotate cu defibrilatoare.

ȘTIRI