Accesări: 951

Peste 300 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Muncii au acţionat pe raza judeţului pentru verificarea modului de respectare a regulilor de distanţare socială, prevăzute în Legea nr. 55/2020 privind combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

Activitățile au avut în primul rând un rol de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor cu privire la perocolele asociate nerespectării măsurilor de siguranță.

Peste 1000 de persoane au fost consiliate, purtându-se discuții cu cetățenii și reprezentanții unităților comerciale cu privire la importanța putrării măștii de protecție, necesitatea respectării distanțării sociale și respectării normelor de igienă.

Pe parcursul acţiunilor derulate, au fost verificate 364 de unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber. Au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale în valoare de 30.600 lei.

De asemenea, poliţiştii locali aflați în subordinea operațională a Poliției Române au efectuat verificări în mijloacele de transport în comun pentru a verifica purtarea măștii de protecție de către șoferi și călători, păstrarea unui loc liber între călători, realizarea diferențiată a accesului în autobuze pe ușile din față și din spate.

Codrin Benta

Doar în cursul zilei de ieri, 24 iunie 2020, au fost făcute verificări la 22 de  societăți comerciale și 3774 de persoane, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5000 de lei.

ȘTIRI