Accesări: 424

În doar trei zile, la sfârşitul săptămânii trecute (21-23 februarie 2020), Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au aplicat 647 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la legislaţia rutieră.

Cele mai multe sancţiuni, 428 la număr, au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Pentru că au apăsat mai mult decât era cazul pedala de acceleraţie, 35 de conducători auto s-au ales cu suspendarea permisului de conducere.

O femeie din municipiul Fălticeni a fost înregistrată de aparatul radar în timp ce conducea autoturismul pe DN 15C, în comuna Boroaia, cu viteza de 116 km/h, limita legală fiind de 50 km/h (+66 km/h).

De asemenea, un bărbat din comuna Mălini a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în comuna Cornu Luncii, cu viteza de 131 km/h, limita legală fiind de 50 km/h (+81 km/h).

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Situaţii similare au fost înregistrate şi pe DN 2, în zona Fălticeni, un sector de drum pe care se produc frecvent evenimente rutiere cu urmări grave.

Un bărbat din județul Maramureș a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliției în timp ce conducea autoturismul pe DN 2, în comuna Forăști cu viteza de 114 km/h, limita legală fiind de 60 km/h  (+54 km/h).

În toate cele trei cazuri exemplificate, conducătorii auto au fost sancționaţi contravențional și li s-au reținut permisele de conducere în vederea suspendării.

ȘTIRI