Polițiștii locali au depistat și amendat patru tineri care făceau derapaje controlate în spații publice din FălticeniLocal

Polițiștii locali au depistat și amendat patru tineri care făceau derapaje controlate în spații publice din Fălticeni

       Accesări: 630

Experiențe „premiate” de oamenii legii. Patru șoferi care făceau derapaje controlate (drifturi) în spații publice din Fălticeni au fost amendați de polițiștii locali. Mașinile erau conduse de tineri dornici de puțină distracție pe patru roți.

Și cum unele distracții costă, conducătorii auto au primit „note de plată” pe măsură.

Tinerii, domiciliați în Fălticeni, Baia și Râșca, au decis să profite de starea carosabilului acoperit cu zăpadă și și-au exersat abilitățile într-o sesiune de derapaje controlate.

Pe stradă sau în parcare, aceștia și-au făcut „numărul” cu ajutorul cailor putere.

Și-au ales, însă, un moment nepotrivit. Șoferii au fost depistați de echipajele Poliției Locale Fălticeni care patrulau în zonă.

Tinerii din Fălticeni, Baia și Râșca s-au întors la casele lor, după ce au primit amenzi de câte 1.200 de lei fiecare.

Aceștia au fost surprinși în acțiune pe strada Armatei (la intersecția cu magazinul Kaufland), în Piața Mihail Sadoveanu și în parcarea magazinului Jysk.

Faptele s-au petrecut în decembrie 2023 și ianuarie 2024.

Aleșii din Consiliul Local Fălticeni au votat un proiect de hotărâre pentru sancționarea unor astfel de abateri. Hotărârea este în vigoare încă din anul 2021.

Aceasta prevede că derapajele controlate pot avea loc doar în cadrul organizat, respectiv evenimente, care au toate aprobările necesare pentru desfășurare. În caz contrar, autorii unor astfel de activități devin contravenienți și pot fi amendați de oamenii legii.

ȘTIRI