Controale în mijloacele de transport. Polițiștii din Fălticeni au dat amenzi pentru nepurtarea măștilorLocal

Controale în mijloacele de transport. Polițiștii din Fălticeni au dat amenzi pentru nepurtarea măștilor

       Accesări: 2077

Val amenzi și controale în mijloacele de transport. Polițiștii din Fălticeni fac verificări zilnice pentru respectarea măsurilor de siguranță împotriva răspândirii coronavirusului. Oamenii legii opresc în trafic microbuze, autobuze și autocare și verifică dacă șoferii și pasagerii poartă mască.

În cadrul acelorași acțiuni sunt verificate dacă vehiculele de transport nu sunt supraaglomerate.

Acțiunea, ce se derulează de la 1 octombrie, odată cu creștere numărului infectărilor în județul Suceava, are în primul rând un rol de responsabilizare și conștientizare a cetățenilor cu privire la pericolele asociate nerespectării măsurilor de siguranță.

În primele trei săptămâni ale acțiunii, polițiștii Biroului Rutier Fălticeni au aplicat 40 de amenzi. Sancțiuni au primit atât șoferi, cât și pasagerii.

Valoarea acestora depășește 21.000 de lei.

Controalele vor continua până pe 30 octombrie.

Polițiștii fălticeneni spun că pe durata stării de alertă vor putea fi inițiate alte acțiuni în traficul rutier privind respectarea normelor de protecție, prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus.

Aceștia recomandă să se respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja sănătatea și viața, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Oamenii legii amintesc câteva recomandări privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirusului:

• purtarea corectă a măștii de protecție, aruncarea acesteia după folosire într-un recipient de gunoi cu capac, urmată imediat de spălarea mâinilor cu apă şi săpun şi/sau dezinfectarea cu soluții pe bază de alcool;
• spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun şi folosirea de soluții dezinfectante pe bază de alcool;
• păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri între persoane;
• curățarea periodică a suprafețelor de contact (mânere, mese etc) cu soluțíe dezinfectantă;
• în cazul apariției simptomatologiei specifice coronavirusului, se va apela numărul unic de urgență 112;
• consultarea periodică a site-urilor oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

ȘTIRI