Polițiștii din Fălticeni aplică sancțiuni fără precedent. Tânăr cu permisul suspendat pe 6 luni și amendat cu 5.800 de lei. Pensionar „taxat” cu amendă usturătoareLocal

Polițiștii din Fălticeni aplică sancțiuni fără precedent. Tânăr cu permisul suspendat pe 6 luni și amendat cu 5.800 de lei. Pensionar „taxat” cu amendă usturătoare

       Accesări: 27691

Abaterile la regimul rutier sunt sancționate ferm de oamenii legii. Luna ianuarie se dovedește una fără precedent în ceea ce privește numărul de permise reținute, depistarea și amendarea șoferilor indisciplinați. De la începutul anului și până în prezent 70 de documente de acest fel au fost ridicate de la contravenienți, de către agenții Biroului Rutier Fălticeni.

Doar la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei acțiuni pe linie preventivă, au fost reținute 30 de permise, din care 26 la depășirea vitezei legale, iar patru pentru depășire pe linia continuă.

În rândul cazurilor de contravenții s-au făcut remarcați doi vitezomani depistați în flagrant, un tânăr și un pensionar.

Aceștia au comis abaterile la regimul rutier, în timp ce se deplasau în fața unei echipaj de poliție aflat în serviciul de patrulare pe drumurile naționale din Boroaia, Vadu Moldovei, Forăști și Drăgușeni.

Polițiștii au circulat într-o mașină neinscripționată, având la bord un radar mobil.

Tânărul șofer amendat este un om de afaceri din județul Neamț. El a fost depistat vinerea trecută circulând cu 83 km/h pe podul de la Praxia, unde viteza este limitată la 30 km/h, iar câteva momente mai târziu a fost surprins pe raza comunei Fântâna Mare cu 101 km/h, pe un sector de drum unde se circulă cu cel mult 50 km/h.

Polițiștii l-au tras pe dreapta pe conducătorul auto aflat la volanul unui Jeep Grand Cherokee și i-au înmânat două amenzi în valoare totală de 5.800 de lei, pentru cele două contravenții săvârșite în decurs de un minut. Tânărul are permisul suspendat pentru 6 luni.

Sancțiuni usturătoare a primit și un pensionar foarte grăbit din județul Iași, care se deplasa sâmbătă pe raza comunei Forăști.

El a depășit pe linie continuă, în dreptul intersecției DN 2 cu DC 8, în localitatea Roșiori, o coloană de trei mașini, în care se afla și autoturismul neinscripționat al polițiștilor. Aceștia au pornit după șoferul vitezoman, după ce i-au înregistrat și viteza de deplasare în localitate: 104 km/h pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

Prin cumularea contravențiilor săvârșite, ieșeanul s-a ales cu permisul suspendat pe 4 luni și o amendă de 3.500 de lei.

Acțiunile de prevenire cu radarul mobil și vehiculul neinscripționat al Poliției Rutiere Fălticeni au făcut „curățenie” pe șosele, la sfârșitul săptămânii trecute. 30 de permise au fost reținute în trei zile, valoarea amenzilor aplicate fiind de 52.000 de lei.

ȘTIRI