Polițiștii au reținut un bărbat din Fălticeni. Acesta și-a ucis pisica prin decapitare. Motivul invocat este stupidLocal

Polițiștii au reținut un bărbat din Fălticeni. Acesta și-a ucis pisica prin decapitare. Motivul invocat este stupid

       Accesări: 2683

Toleranță zero pentru de cei care săvârșesc acte de cruzime față de animale. Polițiștii au reținut un bărbat din Fălticeni pentru uciderea unei pisici. Oamenii legii au acționat cu fermitate și l-au introdus în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore.

Fapta reprobabilă a ajuns la urechile agenților din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, iar aceștia au obținut informațiile la începutul lunii noiembrie, anul trecut, potrivit cărora bărbatul a ucis prin decapitare un exemplar felin.

Pisicuța avea doar șapte luni și era proprietate personală.

Cazul a fost preluat de către echipa din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Suceava, care s-a deplasat la fața locului împreună cu un tehnician criminalist din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni.

Oamenii legii au documentat temeinic această cauză, inclusiv cu material probartor criminalistic și expertize specifice.

La începutul acestui an, pe 4 ianuarie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Suceava au finalizat verificările iar, în urma probatoriului administrat de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava, s-a dispus măsura reținerii bărbatului din Fălticeni, pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că la data de 1 noiembrie 2023, ora 8:00, a ucis în curtea locuinței sale, din Fălticeni, prin decapitare cu ajutorul unui cuțit, un exemplar felin (pisică), proprietate personală, în vârstă de aproximativ 7 luni.

Motivul invocat de autorul faptei, în fața polițiștilor, este acela că „s-a enervat pentru că pisica s-a urcat pe masă”.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, urmând ca după definitivarea acestora să fie dispusă soluție procedurală corespunzătoare.

Polițiștii reamintesc faptul că în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2006, republicată, privind protecția animalelor relele tratamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 an la 5 ani sau cu amendă: folosirea animalelor sălbatice aparținând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare; folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situații decât pentru imobilizarea acestora; practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive; rănirea cu intenție a animalelor.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept; schingiuirea animalelor; organizarea de lupte între animale sau cu animale; zoofilia.

ȘTIRI