Polițiștii au lansat Acțiunea „Blocada” în zona Fălticeni. 56 de amenzi aplicate și două infracțiuni constatateRural

Polițiștii au lansat Acțiunea „Blocada” în zona Fălticeni. 56 de amenzi aplicate și două infracțiuni constatate

       Accesări: 2015

Polițiștii au lansat, din nou, Blocada. Acțiunea, desfășurată duminică, 7 iulie, în zona Fălticeni, s-a desfășurat la nivel rutier, cu scopul identificării șoferilor problemă, dar și cu rol preventiv. Agenți de poliție de la SPR Vadu Moldovei, SPR Preutești și SPR Mălini, împreună cu un echipaj al Poliției Rutiere Fălticeni au organizat filtre rutiere pe drumurile naționale, județene și comunale din Boroaia, Râșca, Forăști și Bogdănești.

Zona Fălticeni are în prima jumătate din acest an un record negativ, 15 accidente rutiere grave și 10 morți, iar polițiștii caută prin acțiuni de tip „Blocada” să le reamintească participanților la trafic faptul că își doresc un climat de siguranță pe șosele.

Duminică au fost controlați zeci șoferi de autoturisme, conducători de mopede și motociclete, fiecare șofer fiind testat cu etilometrul, aparatul care indică nivelul de alcool în aerul pur expirat.

Acțiunile s-au desfășurat în două etape, ambele în după-amiaza zilei de duminică, între orele 14 și 16, respectiv 17 și 19.

Blocada s-a încheiat cu 56 de sancțiuni aplicate, valoarea amenzilor fiind de peste 17.400 de lei. Unii contravenienți au scăpat doar cu avertisment.

Vitezomanii au fost în prim plan și de această dată, un permis fiind reținut de polițiști, iar alte trei certificate de înmatriculare au fost reținute pentru problemele depistate la mașini.

Cu ocazia acestor ample controale în traficul auto au fost constate două flagrante cu trei infracțiuni săvârșite la regimul rutier.

În cadrul Blocada, polițiștii de la cele trei Secții de Poliție Rurală Vadu Moldovei, Preutești și Mălini au identificat 32 de pachete țigarete extra-comunitare, în valoare de 800 lei, pe care le-au confiscat.

De asemenea, activitatea unui agent economic din comuna Râșca a fost suspendată pentru 30 zile, pe linia de produse accizabile.

ȘTIRI