Platforma educaţională premiată în cadrul concursului naţional #Digitaliada. Autorul este un profesor din BaiaEducație

Platforma educaţională premiată în cadrul concursului naţional #Digitaliada. Autorul este un profesor din Baia

       Accesări: 871

Zece materiale educaționale digitale au fost premiate de Fundaţia Orange în cadrul ediţiei a cincea a concursului #Digitaliada.

Unul dintre câştigătorii acestei ediţii este Florin Viu, profesor al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Stoleru” din Comuna Baia.

Acesta a obţinut premiul de popularitate cu proiectul „Lecţii Biologie şi Chimie pentru Gimnaziu”.

Platforma sa reunește o colecție de lecții interactive, laboratoare virtuale, schițe, jocuri și teste de evaluare la biologie și chimie pentru clasele din învățământul gimnazial. Premiul obţinut constă într-o tabletă grafică, în valoare de aproximativ 500 de euro.

Peste 200 de materiale digitale au fost înscrise pe site-ul www.digitaliada.ro în decursul celor trei luni de concurs, iar 10 dintre ele au fost desemnate câștigătoare şi au fost premiate cu echipamente digitale performante în valoare de peste 8500 euro.

Alma Clinic

Toate proiectele înscrise au fost validate de experți educaționali, iar materialele finaliste au fost evaluate de juriul competiției, dar și de o comisie a elevilor, care a  acordat premiul de popularitate.

Site-ul poate fi accesat la adresa https://lectiigimnaziubiologiechimie.com și reunește o colecție de materiale de Biologie și Chimie realizate pentru clasele din învățământul gimnazial:
– lecții interactive și laboratoare virtuale realizate în Powerpoint;
– schițe pdf ale lecțiilor ce pot fi utilizate ca fișe de lucru;
– teste de evaluare realizate cu aplicația Google Forms (acestea nu sunt disponibile în totalitate, secțiunea fiind în lucru);
– jocuri pentru telefoane cu sisteme de operare Android realizate cu diferite aplicații online (pentru instalare este necesară instalarea din surse necunoscute);
– link-uri către toate manualele digitale de Biologie și Chimie aflate în vigoare;
– materiale utilizate cu ocazia desfășurării de activități cu clasele la care am fost diriginte;
– pentru colegii profesori: programele pentru Biologie și Chimie, aprobate prin O.M. 3393/28.02.2017 și planificările calendaristice pe anul școlar curent.

În susţinerea proiectului său, profesorul Florin Viu a precizat:

Povestea site-ului web „Lecții Biologie și Chimie pentru Gimnaziu”, conceput inițial ca blog personal, a început în anul 2012, când am postat o serie de lecții realizate în Powerpoint pentru disciplina Chimie.

De-a lungul timpului, am postat și alte materiale pentru disciplinele Chimie și Biologie, realizând astfel o colecție de mateiale educaționale diferite pe care am pus-o la dispoziție pe acest site tuturor celor interesați, ca și resursă educațională deschisă.

Site-ul s-a bucurat de popularitate în rândul elevilor mei, reușind să strângă până în luna martie a anului trecut aproximativ 40.000 de accesări.

În contextul izbucnirii pandemiei de Covid 19, trecerea de la învățământul fizic la cel online m-a prins, atât pe mine, cât și pe elevii mei oarecum pregătiți. Site-ul a primit adresa și denumirea actuală și a fost principala mea recomandare pentru elevii mei, care au avut la dispoziție un instrument facil pentru aprofundarea materiei din semestrul al II-lea al anului școlar trecut.

Fără a viza în mod special acest lucru, site-ul a început să se bucure de popularitate și la nivel național, numărându-se printre recomandările inspectorilor de specialitate, ale blogurilor profesorilor de specialitate, paginile de Facebook ale multor unități de învățământ și alte instituții din România și Republica Moldova. Numărul accesărilor site-ului trecuse de 400.000 înaintea vacanței de Crăciun.

ȘTIRI