Platforma educaţională premiată în cadrul concursului naţional #Digitaliada. Autorul este un profesor din BaiaEducație

Platforma educaţională premiată în cadrul concursului naţional #Digitaliada. Autorul este un profesor din Baia

       Accesări: 893

Zece materiale educaționale digitale au fost premiate de Fundaţia Orange în cadrul ediţiei a cincea a concursului #Digitaliada.

Unul dintre câştigătorii acestei ediţii este Florin Viu, profesor al Şcolii Gimnaziale „Nicolae Stoleru” din Comuna Baia.

Acesta a obţinut premiul de popularitate cu proiectul „Lecţii Biologie şi Chimie pentru Gimnaziu”.

Platforma sa reunește o colecție de lecții interactive, laboratoare virtuale, schițe, jocuri și teste de evaluare la biologie și chimie pentru clasele din învățământul gimnazial. Premiul obţinut constă într-o tabletă grafică, în valoare de aproximativ 500 de euro.

Peste 200 de materiale digitale au fost înscrise pe site-ul www.digitaliada.ro în decursul celor trei luni de concurs, iar 10 dintre ele au fost desemnate câștigătoare şi au fost premiate cu echipamente digitale performante în valoare de peste 8500 euro.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Toate proiectele înscrise au fost validate de experți educaționali, iar materialele finaliste au fost evaluate de juriul competiției, dar și de o comisie a elevilor, care a  acordat premiul de popularitate.

Site-ul poate fi accesat la adresa https://lectiigimnaziubiologiechimie.com și reunește o colecție de materiale de Biologie și Chimie realizate pentru clasele din învățământul gimnazial:
– lecții interactive și laboratoare virtuale realizate în Powerpoint;
– schițe pdf ale lecțiilor ce pot fi utilizate ca fișe de lucru;
– teste de evaluare realizate cu aplicația Google Forms (acestea nu sunt disponibile în totalitate, secțiunea fiind în lucru);
– jocuri pentru telefoane cu sisteme de operare Android realizate cu diferite aplicații online (pentru instalare este necesară instalarea din surse necunoscute);
– link-uri către toate manualele digitale de Biologie și Chimie aflate în vigoare;
– materiale utilizate cu ocazia desfășurării de activități cu clasele la care am fost diriginte;
– pentru colegii profesori: programele pentru Biologie și Chimie, aprobate prin O.M. 3393/28.02.2017 și planificările calendaristice pe anul școlar curent.

În susţinerea proiectului său, profesorul Florin Viu a precizat:

Povestea site-ului web „Lecții Biologie și Chimie pentru Gimnaziu”, conceput inițial ca blog personal, a început în anul 2012, când am postat o serie de lecții realizate în Powerpoint pentru disciplina Chimie.

De-a lungul timpului, am postat și alte materiale pentru disciplinele Chimie și Biologie, realizând astfel o colecție de mateiale educaționale diferite pe care am pus-o la dispoziție pe acest site tuturor celor interesați, ca și resursă educațională deschisă.

Site-ul s-a bucurat de popularitate în rândul elevilor mei, reușind să strângă până în luna martie a anului trecut aproximativ 40.000 de accesări.

În contextul izbucnirii pandemiei de Covid 19, trecerea de la învățământul fizic la cel online m-a prins, atât pe mine, cât și pe elevii mei oarecum pregătiți. Site-ul a primit adresa și denumirea actuală și a fost principala mea recomandare pentru elevii mei, care au avut la dispoziție un instrument facil pentru aprofundarea materiei din semestrul al II-lea al anului școlar trecut.

Fără a viza în mod special acest lucru, site-ul a început să se bucure de popularitate și la nivel național, numărându-se printre recomandările inspectorilor de specialitate, ale blogurilor profesorilor de specialitate, paginile de Facebook ale multor unități de învățământ și alte instituții din România și Republica Moldova. Numărul accesărilor site-ului trecuse de 400.000 înaintea vacanței de Crăciun.

ȘTIRI