Percheziții la un gater improvizat în comuna Horodniceni. Amendă de 5.000 de lei și material lemnos confiscat în cadrul acțiunii „Scutul Pădurii”Rural

Percheziții la un gater improvizat în comuna Horodniceni. Amendă de 5.000 de lei și material lemnos confiscat în cadrul acțiunii „Scutul Pădurii”

       Accesări: 1398

Oamenii legii sunt cu ochii pe aurul verde. Polițiștii au continuat activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice în cadrul acțiunii „Scutul Pădurii”. Au fost efectuate controale în trafic, în fonduri forestiere, dar și percheziții la o unitate economică unde a fost identificată o instalație de debitare neautorizată a materialului lemnos.

În cursul zilei de 26 octombrie, au fost efectuate controale pe drumurile publice dar și în fondul forestier.

Au fost verificate 34 de mijloace auto de transport și au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 37.305 lei.

Polițiștii au confiscat peste 45 metri cubi material lemnos în valoare de peste 15.000 lei.

În cadrul activităților, în baza datelor și informațiilor existente la nivelul Poliției Municipiului Suceava, agenții unității s-au deplasat in localitatea Brădățel, din comuna Horodniceni, în vederea stabilirii provenienței unei cantități de material lemnos identificate in timpul efectuării unei perchezitii domiciliare.

În urma verificărilor, polițiștii au descoperit faptul că la domiciliul unei femei de 51 ani, unde funcționează și punctul de lucru al unei unități economice, ce are ca obiect de activitate „comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun”, funcționează ilegal și o instalație de debitare a materialului lemnos de tip banzic, despre care proprietara a declarat faptul că nu este autorizată.

În curtea imobilului a fost identificată instalația de debitare, dar și cantitatea de peste 26 metri cubi material lemnos, pentru care proprietara nu a putut prezenta documente care să ateste proveniența legală.

Polițiștii au dispus sancţionarea contravenţională a femeii de 51 de ani, aplicându-se o amendă in valoare de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică materialulul lemnos care a fost predat in custodie Ocolului Silvic Fălticeni, materialul fiind depozitat la sediul Cantonului Silvic Dumbrava.

Pentru păstrarea integrității fondului forestier național, prevenirea tăierilor ilegale de arbori din păduri, descoperirea și incriminarea faptelor ilegale asociate din circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos la nivel județean, precum și protejarea bugetului de stat prin prevenirea și descoperirea faptelor de evaziune fiscală, Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul I.P.J. Suceava, organizează săptămânal acțiuni în sistem integrat împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava și Direcției Silvice Suceava.

Activitățile de control se desfășoară la societățile comerciale de profil silvic de pe raza județului Suceava precum și pe linia verificării circulației materialelor lemnoase pe drumurile publice și forestiere, acțiuni în cadrul cărora sunt cooptate și efectivele de ordine publică din teritoriu.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

ȘTIRI