Accesări: 3605

Situație fără precedent în sistemul medical local. Pavilionul central al Spitalului Municipal Fălticeni este închis începând de sâmbătă, 4 aprilie 2020. Decizia a fost luată de conducerea unității medicale, după ce mai mulți angajați din rândul personalului medico-sanitar au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus.

Din acest motiv, toate secțiile din pavilionul central își sistează activitatea. Toate încăperile vor intra în dezinfecție generală de mai multe ori.

Clădirea, cu o vârstă de peste 160 ani, cea mai veche clădire din România destinată serviciilor medicale, va rămâne închisă pentru mai multe zile.

Spitalul este închis de la ora 14. Toate secțiile și compartimentele din pavilionul central și-au încetat activitatea.

Și Compartimentul pentru Urgențe (CPU) este închis în următoarea perioadă.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Urgențele și toate celelalte cazuri sunt direcționate spre Suceava și Rădăuți.

În pavilionul central funcționează secțiile Cardiologie, Medicină Internă, Chirurgie Generală și ATI.

Pacienții din spital au fost testați pentru COVID-19. Au fost utilizate teste rapide. Acestea au ieșit negativ la toți pacienții spitalului.

După confirmarea rezultatelor, medicii i-a externat pe pacienți.

Ambulatoriul de Specialitate (fosta Policlinică) este, de asemenea, închis, activitatea fiind sistată pe perioada stării de urgență.

Medicul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, a mai spus că Serviciul Județean de Ambulanță a fost notificat în privința închiderii pavilionului central.

Activitatea pe secțiile acestui corp de clădire va fi reluată după primirea rezultatelor la testele personalului medico-sanitar, efectuate de DSP Suceava pe 27 și 30 martie 2020.

La momentul actual rămân funcționale toate celelalte secții externe ale spitalului, Secția Pediatrie (spitalul de copii), Maternitatea (strada Ion Creangă), Secția Boli Infecțioase (Cartier Maior Ioan), Compartimentul Dermatovenerologie (Cartier Maior Ioan), Secția Pneumologie (cartier Tâmpești) și Centrul de Sănătate Vadu Moldovei.

ȘTIRI