Patrulele de poliție fac curățenie în traficul auto din Fălticeni. Șoferi cu dosare penale și zeci de vitezomani lăsați fără permisul de conducereLocal

Patrulele de poliție fac curățenie în traficul auto din Fălticeni. Șoferi cu dosare penale și zeci de vitezomani lăsați fără permisul de conducere

       Accesări: 10162

Dosare penale pe bandă rulantă în zona Fălticeni. Agenții Poliției Municipale și cei de la Secțiile de Poliție Rurală constată tot mai multe infracțiuni în traficul rutier. Acestea sunt săvârșite preponderent pe timpul serii sau al nopții, atunci când conducătorii auto, cu permis sau nu, sunt convinși că lor nu li se va întâmpla „necazul” de a se întâlni cu oamenii legii.

Numai că „necazul” a dat peste ei, iar polițiștii au acționat în consecință.

Dosare penale la foc automat

Un echipaj din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit la orele serii, pentru control, pe D.J. 209A, în comuna Cornu Luncii, autoturismul condus de un bărbat de 47 ani din comuna Horodniceni.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiștii au constatat faptul că, acesta are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.

Un alt echipaj, din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit la miezul nopții, pentru control pe strada Sucevei din localitate, un autoturism condus de un bărbat de 21 de ani din comuna Vadu Moldovei.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferul are acum dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”.

La mijlocul acestei săptămâni, tot la miezul nopții, patrula din cadrul Biroului Ordine Publică Fălticeni, a oprit în trafic un autovehicul condus de către un locanic în vârstă de 27 ani.

În urma verificărilor efectuate în baza de date ale Poliţiei Române, oamenii legii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere. Tânărul a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Fălticeni.

Aici i s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”.

Vitezomani amendați

Pe lângă numărul tot mai mare de abateri consemnate în traficul auto, lucrătorii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au adunat peste 40 de permise auto de la începutul anului și până în prezent.

80% dintre acestea au fost reținute atât în Fălticeni, cât și pe raza comunelor Boroaia, Cornu Luncii, Drăgușeni, Forăști și Vadu Moldovei, pentru depășirea limitei de viteză în localitate.

Pe lângă cele 90 de zile în care permisul este reținut de oamenii legii, șoferii cu statut de pietoni suportă și amenzi dintre cele mai usturătoare.

Pe lângă situațiile obișnuite, când șoferii grăbiți au primit 2.900 de lei amendă, au fost cazuri când anumiți conducători auto au primit o sancțiune în valoare de 4.000 sau 6.000 de lei, pentru săvârșirea mai multor contravenții la regimul rutier.

Valoare amenzilor aplicate șoferilor indisciplinați, de la începutul anului și până în prezent, depășește 55.000 de lei.

ȘTIRI