Păduri fără deșeuri. Ample campanii de ecologizare desfășurate în cele patru ocoale silvice din zona FălticeniLocal

Păduri fără deșeuri. Ample campanii de ecologizare desfășurate în cele patru ocoale silvice din zona Fălticeni

       Accesări: 2068

Păduri fără deșeuri abandonate. Așa ar trebui să fie fondul forestier din toată România, dacă fiecare dintre noi am avea grijă de natură. Înainte de sărbători, silvicultorii suceveni au participat la o campanie amplă de ecologizare.

Personalul Ocoalelor Silvice din Fălticeni, Mălini, Râșca și Dolhasca au colectat ziele acestea câteva sute de kilograme de deșeuri din păduri.

Acțiunile au avut loc în cadrul campaniei naționale „Curățăm România”.

Campania este organizată de Ministerul Mediului și se desfășoară în această perioadă sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”.

Silvicultorii au strâns deșeuri de diferite tipuri: metal, pet-uri, sticlă, materiale plastice, din fond forestier, suprafețele limitrofe acestuia, precum și din albiile pâraielor.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Acțiunile Ocoalelor Silvice din Fălticeni, Mălini, Râșca și Dolhasca pentru strângerea deșeurilor vor continua până pe 4 mai.

La această campanie s-au alăturat și celelate ocoale din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Curățăm România este prima campanie de acest fel, în care sunt implicate autoritățile centrale și cele locale, asociațiile de profil, Asociațiile Municipiilor, Orașelor, Comunelor, instituțiile deconcentrate și societatea civilă.

Prin această campanie, autoritățile dau un semnal tuturor că le pasă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Acestea spun că „Pe de o parte, avem de a face cu indiferența unora, iar pe de altă parte, avem de a face cu reaua intenție a altora, a celor care aruncă deșeurile în modul acesta.”

Administrațiile locale pot să-și deconteze poată deconta parte din cheltuielile pe care le vor efectua în această perioadă de campanie.

În scopul derulării eficiente a acțiunilor de ecologizare, în funcție de numărul locuitorilor, UAT-urile vor primi sume între 3.000 și 30.000 de lei.

ȘTIRI