Ortodocșii de stil vechi au sărbătorit Adormirea Maicii Domnului. Amplă procesiune în municipiul FălticeniReligie

Ortodocșii de stil vechi au sărbătorit Adormirea Maicii Domnului. Amplă procesiune în municipiul Fălticeni

       Accesări: 1731

Manifestare de credință exprimată în cadrul unui eveniment religios. Ortodocșii de stil vechi au celebrat duminică Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare pe care au marcat-o atât prin participarea la Sfânta Liturghie, cât și prin organizarea unei procesiuni în municipiul Fălticeni. Ceremonia s-a desfășurat la miezul zilei, în prezența clerului și a creștinilor din mai multe localități.

Trei arhierei au însoțit procesiunea, PS. Sofronie Suceveanul, PS. Iosif Botoșănenanul, PS. David Nemțeanul, alături de numeroși preoți de la parohii și mănăstiri care au ținut să ia parte la această manifestare organizată de Protopopiatul Fălticeni și Eparhia Sucevei.

Alaiul a pornit din curtea Catedralei Sfinții Împărați Constantin și Elena spre zona centrală, locul unde ierarhii și soborul de preoți și diaconi au fost oficiat slujba pentru pomenirea eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.

Îmbrăcați în costume naționale, bărbații au purtat drapelul național și steaguri bisericești, în timp ce femeile și copiii au purtat icoane ale Maicii Domnului. Două icoane praznicale ornate cu sute de flori albe au fost purtate în procesiune, împreună cu Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

La evenimentul religios au fost invitați să ia parte primarul Cătălin Coman, senatorul George Mîndruță și primarul Vasile Cepoi, edilul comunei Drăgușeni.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Procesiunea a făcut un prim popas la Monumentul Eroilor din centrul Municipiului Fălticeni, unde au fost înălțate rugăciuni pentru pomenirea ostașilor români. De aici, alaiul s-a întors spre Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Pe tot parcursul ceremoniei religioase, corul catedralei a cântat imnuri bisericește specifice sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

La finalul procesiunii au fost săvârșite rugăciuni specifice finalului serviciilor religioase, după care părintele protoiereu Sebastian Mogârzan a ținut un cuvânt de învățătură privind semnificația procesiunii în contextul sărbătorii, mulțumind, spre finalul discursului, ierarhilor, preoților și diaconilor, autorităților, dar și creștinilor care au participat la manifestare.

ȘTIRI