Odoarele sfinte au ajuns la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi. Oaspeții din Grecia au fost întâmpinați cu bucurie și căldurăReligie

Odoarele sfinte au ajuns la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi. Oaspeții din Grecia au fost întâmpinați cu bucurie și căldură

       Accesări: 4705

Clipe de mare bucurie pentru credincioși și monahi. Odoarele sfinte au ajuns, joi după-amiază la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi. Oaspeții delegației din Grecia au fost întâmpinați cu multă căldură, flori și pricesne (cântece bisericești).

Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina (izvăbitor de boli) și părticele din lemnul Sfintei Cruci au fost aduse la chinovia de călugări din inima pădurii, unde sunt așezate spre închinare pentru mai multe zile.

Sfintele odoare au fost aduse de Înalt PreaSfințitul Ignatie, Mitropolit de Dimitriada şi Almyrou, însoțit de câțiva preoți.

Oaspeții greci au avut parte de o primire călduroasă, numeroși credincioși, preoți și oficialități fiind prezente la întâmpinarea delegației.

De la poarta mănăstirii s-a format un coridor în care copii, tineri și adulți îmbrăcați în costume populare, dar și elevi care purtau haină militară, i-au așteptat pe oaspeți cu flori.

Mahanu Design

La întâmpinarea oaspeților din Grecia au fost invitați să participe și reprezentanți ai autorităților locale, primarii comunelor Râșca, Bogdănești, Boroaia, Fântâna Mare, Hârtop și Vadu Moldovei.

Grupul Ecclesia al Capelei Sfântul Ierarh Nicolae Fălticeni, condus de preotul Bogdan Feștilă și profesoara interpret Maria Tanasă, au cântat pricesne, Mitropolitul Greciei fiind primit, potrivit tradiției românești, cu sare și pâine, de primarul Ionuț Andreica, în timp ce obștea mănăstirii și un sobor de preoți, din care a făcut parte și părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, l-au întâmpinat cu Sfânta Evanghelie.

Ierarul i-a binecuvântat pe cei prezenți, îndreptându-și pașii alături de arhimandritul Mihail, starețul Mănăstirii Sihăstria Râșcăi, spre lacașul care peste câteva zile va deveni loc de pelerinaj cu ocazia hramului.

Elevii Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au purtat pe umeri sfintele odoare, până la altarul bisericii, unde au fost așezate spre închinare.

Lăcașul s-a dovedit neîncăpător pentru numeroșii pelerini care au ținut să primească binecuvântarea ierarhului din Grecia, dar și să se închine la moaștele Sfântului Ierarh Nectarie și la părticelele din lemnul Sfintei Cruci.

După slujba oficiată în cinstea aducerii sfintelor odoare, starețul Mănăstirii Sihăstria Râșcăi i-a adresat Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Ignatie un cuvânt de bun venit, în care și-a exprimat bucuria a-i avea în mijlocul obștii chinoviei pe frații greci întru mărturisirea Ortodoxiei. Starețul Mihail le-a mulțumit tuturor pentru călduroasa primire făcută oaspeților, amintind că prezența lor constituie un prilej de mare bucurie pentru el și pentru obștea mănăstirii.

La rândul său, Mitropolitul Igantie le-a adresat celor de față un cuvânt de învățătură în care și-a exprimat bucuria de a fi prezent în mijlocul creștinilor români, ierarhul cerând acestora să se roage pentru Grecia, pentru ca incendiile devastatoare să contenească.

Oaspeții au fost invitați, mai apoi, în tinda casei praznicale, unde au urmărit un program de cântări bisericești susținute de tineri și grupuri de tineri ai unor parohii din zona Fălticeni, Rădăuți și Suceava.

La finalul programului, Mitropolitul Ignatie i-a răsplit pe fiecare în parte cu câte un cadou, inclusiv pe elevii Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc ce au străjuit intrarea sfintele odoare.

Duminică, 27 august, va fi hramul Mănăstirii Sihăstria Râșcăi, Sfânta Liturghie urmând să fie oficiată pe scena amenajată la intrarea lăcașului.

ȘTIRI