Noutăți în traficul rutier. Două străzi din Fălticeni devin străzi cu sens unic. Reglementarea intră în vigoare de luniLocal

Noutăți în traficul rutier. Două străzi din Fălticeni devin străzi cu sens unic. Reglementarea intră în vigoare de luni

       Accesări: 5636

Noutăți pe linie de circulație rutieră. Două străzi din municipiul Fălticeni își modifică regimul actual, devenind străzi cu sens unic. Autoritățile locale au decis să facă schimbarea în contextul fluidizării traficului auto și pentru creșterea siguranței.

Străzile Cuza Vodă și Anton Holban sunt primele dintr-un nou proiect, în care sunt cuprinse șapte străzi pe care sunt instituite sensuri unice

Modificările sunt făcute cu avizul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Sensul unic intră în vigoare de luni, 17 iunie, iar șoferii sunt rugați să circule cu atenție și să respecte regulile ce se impun.

Indicatoarele rutiere sunt deja montate, iar pentru a nu-i bulversa pe șoferi, ele au fost acoperite cu folii negre.

Tronsonul din zona spitalului devine stradă cu sens unic, de la intersecția semaforizată cu străzile Nicolae Beldiceanu și Mihai Eminescu și până la intersecția cu strada Anton Holban.

În altă ordine de idei, toți șoferii care vor circula dinspre Poștă și Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, traversând intersecția spre spital vor intra pe sens unic, la fel și șoferii care vin dinspre Muzeul de Artă „Ion Irimescu” și vor face dreapta spre unitatea medicală sau din sens opus și vor face stânga.

Asta înseamnă că de mâine, 17 iunie, aici se va putea circula pe o singură bandă, cealaltă putând fi ocupată de mașini, ce vor putea staționa sau opri, după parcarea din dreptul Parcului Prefecturii.

Important de menționat este faptul că pe strada Cuza Vodă, de la intersecția cu strada Anton Holban și până la intersecția cu strada Pietrari circulația se va desfășura în continuare pe ambele sensuri, aspect semnalat printr-un indicator specific circulației pe ambele sensuri.

Al doilea sens unic este instituit pe strada Anton Holban, strada pe care se află Detașamentul de Jandarmi.

Începând de mâine, 17 iunie, accesul auto dinspre strada Ion Creangă spre Anton Holban va fi interzis.

Șoferii vor putea circula pe strada Cuza Vodă, atât dinspre spital, cât și dintre strada Pietrari, spre strada Ion Creangă, circulația pe strada Anton Holban fiind permisă doar pe o singură bandă.

Pe celălălat sens de mers, vor putea fi parcate autoturismele.

Pe strada Anton Holban de la intersecția cu strada Cuza Vodă și până la capăt, circulația se va desfășura în continuare pe ambele sensuri.

Până la finalul acestui an vor fi instituite alte cinci sensuri unice în municipiul Fălticeni.

Unul va fi implementat pe strada Izvor.

Traseul va începe de la intersecția cu strada 13 Decembrie, spre Bazar, pe lângă Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”, spre fabrica de lapte praf, apoi sensul unic va continua spre Școala de șoferi Auto Xor până, din nou, la intersecția cu strada 13 Decembrie.

Alte două străzi, care vor trece la regim de sens unic sunt cele două alei de pe 2 Grăniceri, care trec printre blocurile din zona magazinului Oiaga, străzile paralele cu Bulevardul 2 Grăniceri.

Potrivit noului proiect, sens unic va fi și pe străzile Cotești și Țărăncuței, de la intersecția cu strada Broșteni spre intersecția cu strada Filaturii.

ȘTIRI