Noua Grădiniță „Voinicelul” și-a deschis porțile pentru micuții din Fălticeni. Părinții și copii sunt foarte încântațiLocal

Noua Grădiniță „Voinicelul” și-a deschis porțile pentru micuții din Fălticeni. Părinții și copii sunt foarte încântați

       Accesări: 1938

Eveniment pentru cei mici și pentru cei mari. Noua Grădiniță „Voinicelul” și-a deschis porțile pentru curioși, cu ocazia unui moment unic. Astăzi, 28 mai, cadrele didactice i-au invitat pe părinți și copii să viziteze localul de pe strada Ion Dragoslav.

Aici se vor juca și învăța prichindeii de la două grădinițe din Fălticeni, unitățile „Lizuca” și „Voinicelul”, care au fost comasate într-o clădire modernă, foarte spațioasă, luminoasă și plină de culoare.

Oaspeții au fost foarte încântați de tot ceea ce au găsit aici, iar asta s-a văzut din reacțiile copiilor și părinților care au doar cuvinte de laudă.

Întâlnirea s-a desfășurat sub semnul bucuriei, Ziua Porților Deschise fiind organizată în aceeași zi în care s-a dat startul înscrierilor la grădinițe.

Părinții au avut ocazia să vadă condițiile în care vor învăța copilașii, iar condițiile sunt deosebite.

Clădirea are parter și un etaj, iar pe fiecare palier sunt câte trei grupe, fiecare cu dulapurile ei colorate și trei grupuri sanitare.

Grădinița dispune de un spațiu medical pentru copii care au probleme de sănătate minore, dar și un de un spațiu de joacă pentru descătușarea energiilor.

Totul este la superlativ în noua grădiniță „Voinicelul”.

Materialele didactice sunt moderne, iar mobilierul realizat din materiale viu colorate, iar mesele și scaunele pentru copii din materiale plastice plăcute la atingere.

Cu spații vitrate foarte mari, grupele sunt „inundate” de lumina naturală, iar mobilierul colorat înveselește ambianța.

Preșcolarii din cele șase grupe vor învăța aici odată cu noul an școlar, ce va debuta în luna septembrie.

Contribuția Primăriei Fălticeni este de 2%, în timp ce 98% din valoarea proiectului este finanțată de Uniunea Europeană.

Noua grădiniță este rezultatul unei investiții de circa de 4,8 milioane de lei. Lucrările au fost încheiate înainte de termen.

ȘTIRI