Municipiul Fălticeni are trei noi Cetățeni de Onoare: Generalul de brigadă Iulian Vizitiu, caricaturistul Doru Axinte și canotorul Ciprian TudosăLocal

Municipiul Fălticeni are trei noi Cetățeni de Onoare: Generalul de brigadă Iulian Vizitiu, caricaturistul Doru Axinte și canotorul Ciprian Tudosă

       Accesări: 1134

Meritele atrag apreciere, recunoștință și admirație. Trei oameni deosebiți pentru comunitatea fălticeneană au primit cea mai înaltă distincție acordată de autoritățile locale. Generalul de brigadă Iulian Vizitiu, caricaturistul Doru Axinte și canotorul Ciprian Tudosă sunt cei care întregesc de astăzi pleiada „Cetățenilor de Onoare” ai urbei.

Momentul festiv s-a desfășurat pe 17 septembrie, în sala de ședințe a Primăriei, în prezența consilierilor locali care au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre privind acordarea distincțiilor.

Acestea au fost înmânate de primarul Cătălin Coman care a subliniat motivele care au condus la decizia de nominalizării persoanelor care au primit titlurile.

Generalul de brigadă Iulian Vizitiu, caricaturistul Doru Axinte și canotorul Ciprian Tudosă intră în galeria celor 80 de oameni de excepție ai Fălticeniului.

La înmânarea distincțiilor au mai participat membri ai familiilor și prieteni. În sala de ședințe au mai fost prezenți generalul de brigadă (r) Marius Crăciun și antrenorul emerit Vasile Avrămia, ambii fiind deținători ai titlului de „Cetățean de Onoare.”

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Declarațiile din cadrul evenimentului

Generalul de brigadă Iulian Vizitiu

„Am câteva zeci de promoții de studenți dar, ca de fiecare dată, când găsești ceva nou te copleșesc emoțiile. Aș începe prin a vă mulțumi frumos pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o. Mulțumesc domnului primar, consilierilor locali și domnului Constantin Zaharia cu care am relaționat.”, a spus generalul Vizitiu. „Sunt din Fălticeni, iar la 14 ani am luat drumul Liceului Militar din Câmpulung Moldovenesc. Port amintiri frumoase despre orașul meu, îmi aduc aminte de iarmarocul care era în zona ceasului din centru, de inaugurarea stadionului „Nada Florilor”, de drum pe care veneam de la gară. Acest titlu este o onoare pentru mine, aveți tot respectul meu. Și să fiți convinși că despre Fălticeni voi avea cuvinte de laudă.”

Caricaturistul Doru Axinte

„Mă aflu la acest eveniment cu oarece emoții. Este o înaltă distincție cetățenească pe care mi-ați conferit-o astăzi și vă mulțumesc din suflet. Aceleași mulțumiri le adresez Clubului Rotary Fălticeni care a susținut această propunere spre analiza dumneavoastră.”, a declarat Doru Axinte. „Sunt legat de acest oraș, fiind fălticenean și eu și părinții, și vreau să-mi exprim și în lucrările pe care le fac aceste sentimente de nostalgie, uneori, pe care le am față de târgul în care am crescut, în care am fost educat. În aceste momente mă încearcă un sentiment aparte și, apoi, faptul că un ochi mi se întristează, și un ochi se bucură. Un ochi este trist pentru că aș fi dorit să împărtășesc acest moment cu părinții mei care nu mai sunt și care i-am pierdut de curând, iar celălalt ochi de bucură pentru că mă aflu aici, în această onorată adunare. După acest titlu nu va urma un punct, ci o virgulă pentru că pentru mine va fi o nouă promovare să fac mult mai mult pentru viața culturală a acestui oraș minunat.”

Canotorul Ciprian Tudosă

„Vă mulțumesc pentru acordarea acestui titlu. Voi avea o sarcină în plus să duc numele orașului mai departe și să mă mândresc cu municipiul Fălticeni.”, a spus Ciprian Tudosă. „Am de gând să particip la minim două jocuri olimpice și îmi place să spun că acest argint îl voi schimba în aur la jocurile olimpice de la Paris. Sunt emoționat pentru că mă aflu în fața dumneavoastră. Nu pot decât să vă mulțumesc. Vă sunt recunoscător pentru titlu oferit.”

ȘTIRI