Minor cercetat pentru comiterea mai multor furturi. Procurorii din Fălticeni au obținut trimiterea acestuia în arest preventivLocal

Minor cercetat pentru comiterea mai multor furturi. Procurorii din Fălticeni au obținut trimiterea acestuia în arest preventiv

       Accesări: 2827

La doar 16 ani, un adolescent își va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv.

Miercuri, 7 octombrie 2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă a unei persoane, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Potrivit procurorilor, este vorba de patru acte materiale reținute în sarcina respectivei persoane.  

Furturile s-au produs în perioada 5 august – 8 septembrie 2020.

Inculpatul minor, în vârstă de 16 ani, împreună cu alte trei persoane minore, de sex masculin, a sustras bunuri de la diferite instituţii şi persoane fizice, cauzând un prejudiciu total de circa 4.200 lei, ulterior recuperat.

Mahanu Design

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 zile.

Procurorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală.

Aceasta are ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ȘTIRI