Ministrul Dezvoltării vine la Fălticeni. Cseke Attila va participa la deschiderea șantierului pentru noua creșăLocal

Ministrul Dezvoltării vine la Fălticeni. Cseke Attila va participa la deschiderea șantierului pentru noua creșă

       Accesări: 2254

Vizită importantă la nivel local. Ministrul Dezvoltării va sosi săptămâna viitoare în municipiul Fălticeni. Prezența acestuia a fost anunțată de Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava.

Pe agenda ministrului Cseke Attila se află printre altele, vizita la două obiective de investiții ale administrației județene.

Este vorba despre Grădinița Specială Fălticeni, clădire aflată în curs de reabilitare capitală, stadiul execuției lucrărilor fiind de 50%.

Ministrul Dezvoltării este invitat să vadă stadiul lucrărilor la drumul județean 208 C, Liteni – Valea Glodului – Vulturești – Pleșești – Hârtop – Fălticeni, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Proiectul este executat în proporție de 98%. Aici mai este de consolidat un versant pe o porțiune de aproximativ de 100 de metri liniari, deoarece au fost alunecări de teren.

Cseke Attila va participa joi, 18 august 2022, la Primăria Fălticeni la deschiderea primului șantier finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este vorba de noua creșă de pe strada Nicolae Beldiceanu, prima de acest fel din regiunea Moldovei, un proiect modern, destinat să asigure condiții moderne pentru 70 – 90 de copii.

Proiectul va fi derulat prin Compania Națională de Investiții.

Ministrul va semna, în aceeași zi, la Suceava, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic și a directorului general al CNI proiectul de consolidare a ansamblului arhiepiscopal Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, în valoare de 25 milioane de euro fonduri europene.

ȘTIRI