Accesări: 1294

Clarificări pe fondul informațiilor apărute în spațiul mediatic. Ministerul Educației și Cercetării a făcut o serie de clarificări privind eventuala înghețare a anului școlar din cauza declarării stării de urgență. Informațiile lansate de unele publicații au fost catalogate drept eronate.

Monica Anisie a dat asigurări că că elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar.

Ministrul Educației și Cercetării a precizat că nu s-a pus problema înghețării anului școlar.

Anisie a îndemnat a făcut un apel la calm și responsabilitate, asigurând elevii și studenții că măsurile ce urmează să fie luate vor fi în sprijinul elevilor și al studenților

„Indiferent de situația în care ne aflăm, îndemn părinții, cadrele didactice, elevii și studenții să se informeze numai din surse oficiale și să nu ia în seamă știrile false care au invadat spațiul online.”, afirmă ministrul Anisie. „Totodată, trebuie să dăm dovadă de calm și de responsabilitate și vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor și al studenților. Nu s-a pus problema înghețării anului școlar!”

Ministrul Monica Anisie

Pe fondul informațiilor false apărute în presă, Monica Anisie a explicat că Ministerul Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare și eficiente care vor fi comunicate public.

Ministrul Monica Anisie a mai spus că trebuie continuătă învățarea de acasă.

„Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și, în acest sens, vă asigur că în aceste momente, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri clase și eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial.”, a declarat ministrul Educației și Cercetării. „Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă.”

ȘTIRI