Accesări: 476

Acțiunea de vaccinare debutează și în mediul educațional. După medici, cadrele didactice sunt cea de-a doua categorie profesională inclusă în campania de vaccinare. Începând de miercuri, 24 februarie, profesorii, învățătorii și educatorii din județul Suceava se pot vaccina împotriva noului coronavirus.

În județ sunt două centre de vaccinare, unul la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” și un altul la Școala Gimnazială „Miron Costin”, ambele din municipiul Suceava.

Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, până in prezent s-au înscris pentru vaccinare aproximativ 200 de cadre didactice.

Profesorii cu vârste de până la 55 de ani vor primi vaccin de la AstraZeneca, iar cei peste 55 de ani cu doze de la Pfizer.

Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de ser.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Programarea nu se efectuează în platforma dezvoltată de STS, ci școlile centralizează listele cu personalul propriu care dorește să se vaccineze. Listele vor fi transmise la ISJ și DSP.

Direcția de Sănătate Publică va face programarea persoanelor pentru vaccinare, care vor fi anunțate prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean.

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID la nivel național, susține că vaccinarea personalului din învățământ se va finaliza în 10 martie, pentru prima doză de vaccin.

ȘTIRI